Fem meglere hos Eiendomsmegler 1 har sagt opp og går til en konkurrent, mens fire meglere hos Krogsveen også har levert inn sin avskjedssøknad.

En av dem er Halvard Aarseth som går inn som eier når Aktiv Eiendomsmegling åpner kontor i Ålesund i februar. Aarseth har vært daglig leder av Krogsveens kontor på Moa.

Lokal ledelse

– Tar du med deg Krogsveenkolleger over til Aktiv?

– Hvordan persongalleriet blir, ønsker jeg ikke å kommentere nå. Vi er på utkikk etter dyktige folk når den tid kommer.

Aarseth sier at det også vil komme flere inn på eiersiden.

Aktiv Halvard Aarseth har jobbet mange år i meglerbransjen i Ålesund. Nå går han inn som eier når Aktiv Eiendomsmegling etablerer seg i byen i februar. Foto: Nils Harald Ånstad

Aktiv Eiendomsmegling eies av Eika-gruppen, og kontoret i Ålesund skal drives på franchisebasis med lokalt eierskap i samarbeid med de lokale sparebankene. Aarseth sier at han har hatt ei flott tid hos Krogsveen, men at han ikke ville la muligheten til å drive noe eget gå fra seg.

Hva ble boligen solgt for? Sjekk vårt eiendomskart - med oversikt over solgte boliger de siste 30 dagene

Til konkurrent

Også i Eiendomsmegler 1 i Ålesund er det oppbruddsstemning. Fem meglere har sagt opp, og etter det Sunnmørsposten erfarer er disse på veg over til DNB Eiendom.

Leif Kristian Garvik er sjef for region vest i DNB Eiendom, men han ønsker ikke å si noe annet enn at DNB har planer om å satse stort i Ålesund med flere ansatte.

– Hvor mange flere?

– Det er det for tidlig å si noe om, men vi har en plan. Vi er ikke fornøyde med den posisjonen vi har i Ålesund nå, slår Garvik fast.

Beklager

– Det er beklagelig at vi mister fem av våre meglere i Ålesund til en konkurrent, skriver adm.dir. Kjetil Reinsberg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge i en sms til Sunnmørsposten.

– Generelt er vår bransje og vårt selskap i stor endring, og det at noen ansatte velger å gå til konkurrerende foretak i slike endringsprosesser er ikke uvanlig, skriver Reinsberg.

Han skriver også at selskapet i det siste har styrket kapasiteten i Ålesund.