– Det har prega livet til de pårørende i lang tid, og vil fortsette å gjøre det, sa Remøy.

Mannen i 80-årene står tiltalt for uaktsomt bildrap på en eldre mann og for å ha påført en eldre kvinne omfattende skader, etter at vedkommende kjørte på ekteparet da de krysset et fotgjengerfelt 1. februar i år. Hendelsen skjedde ved Sunnmøre Museum i Ålesund.

Aktor ba også om at tiltalte mistet retten til å kjøre bil for alltid.

Følg smp.no på Facebook

Illebefinnende?

Remøy sa i sin prosedyre i torsdag formiddag at ingenting tyder på at tiltalte skal ha fått et illebefinnende før påkjørselen.

Aktor påpekte i sin prosedyre at det var påfallende at tiltalte ikke husket noe av selve påkjørselen i retten.

– Han har forklart seg om hendelsen i avhør. At han nå ikke husker noe, kan være hans måte å fortrenge det vonde i hverdagen, mener Remøy.

Blendet av sola

Den tiltalte hevdet i retten onsdag at han fikk sola i ansiktet da han kom kjørende.

– Sola var sjenerende, men den blendet meg ikke, forklarte mannen i retten.

– Problemet med sola startet allerede på Borgundbroa, men tiltalte valgte å kjøre videre. Han tok et bevisst valg. Han sa selv i retten at han ikke så noen ting, men at det ble bedre da han tok ned solskjermen. Han burde ha redusert hastigheten mye mer enn han gjorde, eller stoppet helt opp. Han hadde god tid til å innrette kjøringa si, sa Remøy i prosedyren.

– Altfor høy fart

Hun mener derimot at påtalemyndigheten ikke kan se bort fra at han ble blendet, men at det ikke kan frita han for skyld.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

At tiltalte var kjent i området, burde gjort han ekstra aktpågivende, mener aktor.

–  Om man er 18 eller 80 må man uansett være oppmerksom, alder er ingen unnskyldning, og tiltalte har ikke tatt nok hensyn til sin alder og at han kjørte på dispensasjon, sier Remøy, som la til at tiltalte ikke har kommet med en eneste beklagelse eller har tatt kontakt med de pårørende etter hendelsen.

Saken fortsetter etter lunsj med forsvarer Erling Flisnes sin prosedyre.