Formålet med operasjonen, som ble ledet av Joachim Rønneberg, var å rekognosere, forberede og utøve sabotasjeangrep mot tyske forsyningslinjer i Romsdalen.

Den 6.mars 1944 landet Rønneberg, Strømsheim og Aarsæther i Veltdalen med fallskjerm etter et dropp midt på natten fra et britisk fly.

Planen var å lande ved et vann, men i stedet havnet de tre i en bratt fjellside. De tre var operatører i den britiske militærenheten Special Operations Execuitive (SOE)

Les også: Dette betyr fjellet for RønnebergI starten av Operasjon Fieldfare bodde de tre i telt, senere tok de seg inn i en hytte disponert av Tafjord Kraft - Veltdalshytta.

Det ble behov for et bedre skjulested, og da snekret de sammen den såkalte Fieldfare-hytta, med materialer fra kraftanlegget i Veltdalen.

- Operatørene bodde også i turisthyttene Reindalsseter, Pyttbua og Friisbu. Rønneberg har etter krigen vært delaktig i restaurering av Fieldfare-hytta, skriver HV 11 i en pressemelding.

Etter planen skulle Møre og Romsdal Heimeverndistrikt – HV11- markere 70-årsdagen med en tilstelning på Setnesmoen i dag, der Joachim Rønneberg skulle delta. Men arrangementet ble avlyst på grunn av sykdom.

Nylig ble Joachim Rønneberg intervjuet av Sunnmørsposten i forbindelse med 125 årsjubileet til Ålesund-Sunnmøre Turistforening. Her fortalte han om oppholdet i Tafjordfjella - som varte i et år.