I sin oppsummering av forrige seriekamp på Spjelkavik Fotballs egen hjemmeside på nett, avslutter nordlendingen med følgende oppfordring til Spjelkavik-patriotene (som slett ikke er så mange):

«Neste helg bryter faenskapen laus, da er det Brattvåg i Brattvåg. Proffer mot amatører! Overdådighet mot nøkternhet! Skjødesløse pengebrukere mot flaskepantere! Har dere ikke møtt opp før, så se til helsike å møte opp da! Pakk stadion full av rødkledde Vika-supportere som heier og røler i samfulle 90 minutter. Hjelp oss å stelle i stand ragnarok. For det kan jeg love – vi skal gå amok på alle nivåer. Koste hva det koste vil!»

Vi som kjenner Frode Fagermo vet at han av og til bjeffer mer enn han biter, men dette var drøy kost. Selv om han har sparket Brattvågs pengebruk «på leggen» i Sunnmørspostens spalter både titt og ofte denne vinteren og våren.

Ingen bodyguard

– Tar du med deg egen bodyguard til Brattvåg, Frode?

– Nei-nei, det trenger jeg ikke. Vi er jo venner.

– Virkelig?

– Nei, kanskje ikke! Men jeg mener at det er altfor mange kjedelige utsagn i norsk fotball, vi trenger litt krydder i hverdagen. Ikke minst på det nivået der vi ligger. Og jeg står inne for det jeg skriver på hjemmesida vår, selv om det er humoristisk ment.

Brattvåg har jobbet seg opp på 2. plass på tabellen, mens Spjelkavik er midt på tabellen. Det skiller fem poeng mellom dem, men Fagermo tror at Spjelkavik er på nivå med gultrøyene.

– Det bør vi være, vi har tross alt tapt kun én av våre seks kamper. Jeg så Brattvåg mot AaFK 2 sist, og jeg så klare svakheter i deler av spillet deres. Så vi får se om vi ikke kan utnytte dette, smiler han.

Brattvåg-trener Karl Oskar Fjørtoft ler av Fagermos utsagn.

– Jeg kjenner Frode godt fra før, og det er slik han er. Kanskje vil hans buldring få flere tilskuere til kampen, men jeg regner jo med at ute på bana er det ferdighetene med ball som vil bli avgjørende, sier Fjørtoft.

Følg kampen på smp.no lørdag fra kl. 14

Herd drar til topplaget Lysekloster utenfor Bergen søndag, og får det tøft. Både Herd og AaFK2 har nærkontakt med bunnstriden så langt.