- Brua er ferdig, og når litt småarbeid på tilføringsvegerpå Remmem-sida blir avsluttet, er alt klart for statsministeren, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth i Statens Vegvesen til smp.no. Han har hatt ansvaret for hele prosjektet, som kalles Eksportvegen og innbefatter Tresfjorfdbrua, tilførselsveger og  den 3,6 kilometer lange Vågstrandstunnelen.

Bygde broa mens trafikken har gått som normalt

-Det har vært et stort arbeid for oss. Den største utfordringen har vært å gjøre arbeidet mens trafikken har gått som vanlig. Det har gått svært bra, sier driftsleder Bjørn Busengdal i Busengdal Transport fra Stordal, til smp.no.

Knappe tre år har det tatt å bygge brua, som vil korte inn strekninga mellom Ålesund og Åndalsnes med 13 kilometer. De som pendler mellom Vikebukt og Helland vil daglig spare 22 kilometer på den trafikkfarlige vegen rundt Tresfjord. Prosjektet har totalt kostet 1,7 milliarder kroner.

Nå blir det bompenger - om du ikke har elbil eller sykkel

Tresfjordbrua Går til kamp mot bomstasjonar Tresfjord Bygdelag er redd Tresfjord blir innestengt bak bomstasjonar - og føler seg svikta av Vestnes kommune.

Deler av kostnadene skyves over på brukerne i form av bompenger. Men det er gratis å kjøre elbil, sykle og gå. Og liker man å fiske, er det fritt fram for det både fra brua (med langt snøre) og fra brukarene, om man kommer seg dit.