Thon hotell på Brunholmen i Ålesund. Foto: Staale Wattø

TV 2 skriver at ledelsen i Thon Hotels skal ha gitt beskjed til sine ansatte om ikke å heise regnbueflagget.

Det bekrefter Ann Kristin Sletvold, som er konserntillitsvalgt i hotellkjeden.

OPPDATERT: Thon Hotels har snudd etter denne saka ble publisert, og vil likevel tillate pride-flagg. Les mer her:

– Thon Hotels jobber for inkludering, mangfold og likestilling. Det er nedsatt en prosjektgruppe for å nettopp nå disse målene. Derfor er jeg ganske lamslått over å høre dette, sier Sletvold, som ikke var klar over beskjeden før TV 2 tok kontakt.

Thon Hotels svarer slik på hvorfor de ikke heiser pride-flaggene:

– Vi har ikke heist regnbueflagg på flaggstengene våre fordi vi ønsker å være nøytrale, og at inkludering og mangfold skal favne alle, skriver konserndirektør Morten Thorvaldsen til TV 2.

– Stolt arrangør

Hotelldirektør ved Thon Hotel Ålesund, Silje Viken Skarlund, er for øyeblikket på ferie og hadde ikke fått med seg beskjeden da vi tok kontakt.

– Så jeg har ikke fått med meg denne informasjonen. Det jeg kan si på vegne av Thon Hotel Ålesund er at vi er stolt arrangør av flere pride-arrangementet gjennom Ålesund Pride, og vi gleder oss til å feire kjærlighet og mangfold.

På dette hotellet blir flagget heist neste uke. Foto: Tony Hall (pressefoto)

Disse heiser flagget

Selv om Thon Hotel Ålesund skulle føye seg etter kjedens nasjonale regler, så blir det heist pride-flagg fra andre hoteller i Ålesund denne måneden.

Quality Hotel Waterfront er en del av Strawberry-kjeden, som er Pride-sponsor.

– Vi kommer til å flagge 13. juni og være med i paraden 17. juni. Vi skal også ha et arrangement midt i uka kalt «Sing With Pride», der det blir glam og kostymer, sier hotelldirektør Aina Aalen Bjerkvik.

Ålesund Pride finner sted fra 11. til 18. juni.

13. juni blir det flaggheising både fra Quality Hotel Waterfront og Rådhusplassen.

Aina Aalen Bjerkvik og Quality Hotel Waterfront støtter Pride Ålesund og er en viktig samarbeidspartner. Foto: Staale Wattø (arkiv)