Det var konklusjonen til en kjørelærer fra Sunnmøre som står tiltalt for å ha overgrepet seg seksuelt mot fire jenter i perioden 2009–2012.

Det mest alvorlige punktet i tiltalen går på seksuell handling med barn under 16 år, der mannen skal ha befølt to unge jenter – den ene ved flere anledninger. For dette risikerer mannen fengsel i inntil tre år.

Uskyldig

To av de fornærmede forklarte seg i går, og den ene, en jente som var 15 år da overgrepene skal ha skjedd, forklarte at kjørelæreren blant annet ba henne stille uten brystholder, og at han tok henne på brystene mens han satt bak henne under opplæring på lett motorsykkel.

– Jeg kunne nok oppføre meg klønete under teoriopplæringen, men jeg har aldri gått over grensa i lovens forstand. Og det å beføle noen mens personen kjører motorsykkel er for meg umulig å få til, sa kjørelæreren under sin forklaring.– Som min klient har forklart, så har han nok vært litt klønete i sin språkbruk, men vegen derfra til beføling er lang, sier mannens forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide.

Hun forteller at kjørelæreren har drevet kjøreopplæring i nærmere 20 år.

– Men det er nå, etter et kurs i en liten bygd på Sunnmøre, at dette oppstår. Her kan det være fjæra som har blitt til fem høns, sier Eide.Den tidligere kjørelæreren innrømte likevel at han ved to tidligere anledninger har fått bekymringsmeldinger mot seg.– Men disse ble etterforsket og henlagt, forklarte mannen.

Alltid

En annen jente forklarte at hun hadde hatt mange kjøretimer med mannen.

– Og det var alltid beføling og grovt prat, sier hun.Likevel kom jenta tilbake til mannen for andre gang da hun skulle ta lappen på tung motorsykkel.– Det skulle jeg ikke ha gjort, forklarte jenta.

Bistandsadvokat for to av de fornærmede jentene, Mette Ekroll Nyland er uenig med forsvarer.

– Mine klienter kjenner overhodet ikke hverandre, og kommer med to helt uavhengige historier, det er jeg helt sikker på, sier Nyland.Saken fortsetter i dag med ytterligere vitneførsel og prosedyrer.