Det er to voksne kvinner som hevdes å være utsatt for handlingene. For den ene skal atferden ha pågått over et lengre tidsrom, ifølge siktelsen.

- Vi har foretatt ransaking på behandlingsstedet for å sikre eventuell informasjon som kan være av interesse, sa politiadvokat Yngve Skovly til smp.no i september.

Helsetilsynet har nå bestemt at fysioterapeuten ikke kan arbeide i en seksmånedersperiode, mens politiet og helsetilsynet gransker vedkommende.

Varslet av fastlegen

Fylkesmannen i Møre og Romsdal mottok en bekymringsmelding fra en fastlege som hadde fått informasjon fra de to kvinnene.

- Vi fant det riktig å kontakte pasientene direkte. Dette på bakgrunn av samtaler fastlegen hadde hatt med de. Så satte vi dem i kontakt med Pasient- og brukerombudet. Etter kort tid fikk vi en omfattende og detaljert klage fra Pasient- og brukerombudet på vegne av de to pasientene, sa assisterende fylkeslege Cato Innerdal til Smp.no i september.

Politiet har ikke kunnet gått inn i detaljer i etterforskningsfasen.

Ifølge Innerdal var det klagen som gjorde at Fylkesmannen så det nødvendig å anmelde fysioterapeuten.

- Vi vurderte dette som avgjørende for å få fakta på bordet, men også med tanke på å sikre eventuelle bevis, sa han.

Nå må fysioterapeuten bryte sin driftsavtale med en sunnmørskommune i perioden.

Midlertidig vedtak

- Suspensjonsvedtaket er et midlertidig vedtak, og Statens helsetilsyn vil i perioden arbeide videre med å opplyse saken. Vi vil orientere sunnmørskommunen når vi treffer endelig avgjørelse i saken, skriver fagsjef Hanne Knudsen i et brev til kommunen.

De siste tre årene har ikke Fylkesmannen i Møre og Romsdal anmeldt helsepersonell. Mannen, som er omtalt som middelaldrende, nekter selv straffeskyld i forhold til påstandene om seksuelt krenkende atferd.

Helsetilsynet skriver at de forutsetter at kommunen iverksetter nødvendige tiltak for å ivareta pasienters behov for nødvendig helsehjelp i suspensjonsperioden.