– Vi har gått oss på noen småting i grunnen mellom apoteket og Rønnebergbua som vi ikke visste om og som har gjort at arbeidet tar litt ekstra tid, sier Bendal.

– Og så er det været de siste dagene med snø, sludd og is. Vi er tre-fire dager forsinka, tilføyer Mirza Begic - kollega med Bendal i Virksomhet for veg, anlegg og park (VAP), og fagleder for trafikk og miljø.

Tog-ruta kan bli lagt om

Et spørsmål som da dukker opp er hvorvidt 17. mai-toget kan gå over Sankten, slik planen er. Og, kan vi fortelle - mandag herska det et aldri så lite kaos rundt akkurat dette:

– Jeg vet at de ikke blir heilt ferdig med gravearbeidet til nasjonaldagen. Likevel skal toget gå over Sankten. Det er den beskjeden jeg har fått og tatt med videre, sier Tore Rekdal som er kommunens representant i 17. mai-komitéen.

Prosjektleder Bendal er langt mer usikker:

– Dersom vi hadde rukket å gjøre halve gatebredda ferdig, kunne 17. mai-toget ha gått over Sankten, forusatt at det ble satt opp en del sperringer. Men nå ser det ut til at vi ikke når å bli ferdig med fortauet forbi Rønnebergbua, og da vet jeg ikke helt om det går, sier han.

Kollegaer: Mirza Begic t.v. og Steven Bendal i virksomhet for veg, anlegg og park (VAP). ARKIV

Mer nytt fra byen? Her finner du den nye Ålesund-sida!

– Bør ha alternativ klart

Begic er den som er nærmest et klart svar, så langt:

– Når man holder på med den typen rehabiliteringsarbeid som vi gjør her, kan det dukke opp ting som forsinker. Det har det gjort, og vi blir ikke helt ferdige til 17. mai. Forsinkelsene kan videre komme til å resultere i at gata ikke blir klar nok til at 17. mai-toget kan gå via Sankt Olavs plass, og jeg vil derfor ta kontakt med lederen for 17. mai-komitéen. De bør alltid ha ei alternativ rute, og her er det altså helt nødvendig. Vi skal imidlertid sørge for at de får beskjed så tidlig som mulig, hvis gata ikke blir klar nok til at toget kan gå der, sier han.

Brostein neste uke

Som Sunnmørsposten tidligere har skrevet blir det lagt nye rør, kummer og ledninger under gravearbeidet på Sankten. I tillegg forbedres fundamenteringa vesentlig, med asfalt under brosteinen.

– Asfalteringa er alt i gang denne uka, og planen er å starte med brosteinslegging neste uke, sier Bendal.

– Og helt ferdig blir dere?

– Bussene skal etter planen kunne kjøre via Sankten igjen fra og med 23. mai. Første uka kan det være at gata der blir envegskjørt og videre at de få p-plassene som ligger på sørsida av denne fortsatt ikke kan tas i bruk, men etter dette skal alt være i orden, sier prosjektlederen.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook