Hver onsdag klokka 13 samles en gjeng seniorer til sosialt samvær på Klipra seniorsenter i Ålesund.

Ut for å treffe andre

Sunnmørsposten var flue på veggen da gjengen møttes denne uken. I halvannen time gikk det i kaffe og prat om stort og smått rundt bordet – med quiz, sang og gitarspill innimellom.

Og ikke minst; masse godt humør og hjertelig latter.

Hensikten med tiltaket er å få flere eldre menn opp av godstolen hjemme, og ut for å treffe andre.

Fotball, gamle dager og fremtidig byutvikling i Ålesund, er bare noen av det praten handler om. Og de fleste tema kan fores med godhjertede skråblikk, en morsom kommentar eller en artig historie.

Det fantes en liknende gruppe tidligere, som svant hen. Da ble Ivar Voldsdal (72) utfordret av seniorsenteret til å gi nytt liv til «Herreavdelingen». Med hjelp av «visepresident» Jarle Honningdal (82) drar Voldsdal i gang praten rundt bordet.

Mange ensomme menn

– Altfor mange menn sitter alene hjemme i ensomhet. Damene er gjerne flinkere til å delta på aktiviteter, sier Voldsdal.

Karer trenger gjerne et ekstra puff, for å komme seg ut blant folk.

– Det er viktig for helsa å treffe andre. Herregruppa fungerer veldig fint. Det er alltid masse latter og god stemning når de møtes her, sier Ellinor Slinning, teamleder ved det kommunale seniorsenteret på Klipra.

Ivar Voldsdal (t.h.) og Jarle Honningdal fører an. Ellers er alle med og bidrar med det de ønsker. Foto: Staale Wattø
<strong>Herreavdelingen på klipra:</strong> Damene er vanligvis flinkere til å komme seg ut av ensomheten hjemme. Karene trenger gjerne et ekstra puff, for å komme seg ut. Herregruppa ved seniorsenteret på Klipra har holdt på i snart to år, og stadig flere eldre mannfolk blir med. – Hvorfor damene ikke får være her? Nei, da hadde vi ikke kommet til orde. He, he, hee!