– Dette er fjerde året på rad vi har aktivitetsdag som rullatorfestival, sier Anni Hessen som er en av personalet.

De skulle egentlig kjøre ute i hagen, men regnbygene drev dem innendørs. Dette lot likevel ikke til å legge noen demper på engasjementet.Vidunderredskapen som rullatorene er, var pyntet med ballonger og flagg. Best pyntede kjøreredskap ga også premie, og beste avdeling ble hedret, blant annet. Deltakerne kjørte mellom postene som var alt fra lykkehjul til å kaste ball på pappkrus. De var utstyrt med startnumre som ble samlet inn etter fullført løp.

Flere poster

En av de gode postene sto bestyrer Unni Urkedal Koppen for der hun sto og stekte fiskekaker som gikk unna fortere enn varmt hvetebrød. Her var også vaffelpost.

Hjemmet var styrket med hjelpere utenfra. Her var åtte elever fra ungdomsskolen i Skarbøvik, og 10 kom fra den videregående skolen i Fagerlia.Marit Haalen var en av deltakerne.

Når vi spør henne hva hun synes om arrangementet svarer hun ganske kontant: – Dette er litt barnslig, synes nå jeg. Men det er jo også litt trim for oss eldre og mange av oss har sett fram til denne dagen, forteller hun.

– Du leser vel mye?

– Ja, jeg pløyer gjennom avisa hver dag, sier hun.

Medaljer

Miljøterapeut Randi Marie Amdam ser etter mens 102 år gamle Agnes Berli kaster myke baller på oppstablede pappkurs.

–Dette er et veldig flott tiltak, sier miljøterapeuten. Det er viktig å kunne mestre ting slik som å kaste ball og treffe. Å føle mestring teller for alle.Etter fullført løp ble det utdeling av store forgylte medaljer og stilige diplomer.

–Jeg er stolt av diplomet mitt, sa en av deltakerne.

<strong>Ballkast:</strong> Agnes Berli (102) kaster ball mot pyramider av pappkrus sammen med med Randi Marie Amdam som her stilte opp som frivillig.