Siden den ukrainske motoffensiven startet i juni, har russiske regioner som grenser til Ukraina anklaget den ukrainske hæren for nesten daglige droneangrep og beskytning.

En ikke navngitt kilde i den ukrainske sikkerhetstjenesten sier til AFP at styrkene deres traff et «strategisk luftforsvarssystem nær den russiske byen Belgorod».

Ifølge meldingen var dette det andre S-400 Triumf-systemet Ukraina har truffet den siste måneden, etter å ha slått ut et på Krim i midten av september.

Angrepet er ikke offisielt meldt fra russisk hold, som hevder at deres luftvern har ødelagt over 30 ukrainske droner.

Luftforsvarssystemer som forsvarer Belgorod, Bryansk og Kursk-regionene fanget opp og uskadeliggjorde 31 ukrainske droner, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Guvernøren i Bryansk, Aleksandr Bogomaz, sa at regionen hans hadde vært mål for et droneangrep og hevdet det var brukt klaseammunisjon.

– Bolighus og uthus er delvis ødelagt, sa han. Opplysningen er ikke bekreftet fra uavhengige kilder.

Det russiske forsvarsdepartementet hevder også at luftforsvaret stanset en ukrainsk landingsgruppe fra å trenge inn på Krim-halvøya.

Ukrainerne var på vei i retning Kapp Tarkhankut med en hurtigbåt og tre vannscootere, het det.

Ukrainske myndigheter la ut videoopptak som ser ut til å vise det de sa var flere båter som seilte mot Krim, og sa at de hadde åpnet ild mot de russiske styrkene.