Nye Hatlane skole og idrettshall sto ferdig i fjor høst. Prislappen var nærmere 320 millioner kroner. Nå lekker det fra taket på flere steder i hallen.

- Klart man blir overrasket. Det skal jo ikke være slik i et nytt bygg, sier rektor Helge Lande ved Hatlane skole til smp.no.

Satt ut bøtter

Skolens ledelse ble oppmerksom på at det kunne være noe med taket før ferien, men på grunn av tørke i sommer har det ikke blitt et problem før det har kommet mye regn.

Nå er det blitt satt ut bøtter på flere steder i hallen for å ta unna.

Garantisak

Taklekkasjen er ifølge rektoren en garantisak, og firmaet Hent står som ansvarlig for utbyggingen. Firmaet har lovet skolen at det skal bli ordnet opp i problemene.

Han mener likevel at lekkasjen har bakgrunn i en feil under legging av taket.

- Det dreier seg nok om en feil i byggutførselen eller konstruksjonen, sier rektoren.

Følg smp.no på Facebook og bli oppdatert!

Rammer undervisningen

Rektoren forteller at skolen må stenge den ene hallen i regnperioder inntil taket er tettet. Midlertidig må skolen ty til andre løsninger.

- Hallen er mye brukt og når det regner må elevene ha et litt alternativt undervisningsopplegg i gymnastikktimene, men de to andre hallområdene kan fortsatt brukes, forteller Lande.

- Har lovet å følge opp

Avdelingsingeniør Oddvar Nedregaard er ansvarlig for skolebygg på Ålesund kommunale Eiendom KF.

- Dette er en garantisak som entreprenøren har lovet å følge opp. Jeg har ingen formening om hvordan lekkasjen har oppstått, men det dreier seg nok om uheldige omstendigheter rundt byggeprosessen, sier Nedregaard til smp.no.

Han sier at entreprenørselskapet Hent følger opp saken prikkfritt.

- Om de må reparere store eller mindre deler av taket er likegyldig for Ålesund kommune økonomisk. Dette er som sagt en garantisak, sier avdelingsingeniøren.

Les flere saker fra Ålesund og omland

God dialog

Hent sin prosjektsjef, Ben-Stian Unhjem, sier at firmaet ikke har hatt større problemer med lekkasjer på prosjektet.

- Vi har god dialog og følger opp reklamasjonssaker løpende, sier prosjektsjefen til smp.no.

Elevene kan ikke bruke deler av hallen.