Politiet har pågrepet tre personer i forbindelse med en bilbrann i Borgundvegen i Ålesund sent mandag kveld. De tre ble pågrepet etter at et vitne opplyste at fire personer løp fra stedet etter at det begynte å brenne fra tanklokket på personbilen.

Politiet mistenker at noen har satt fyr på bilen, men ved midnatt var de tre ikke formelt mistenkt for dette.

– De er anholdt fordi de har befunnet seg i umiddelbar nærhet til et sted hvor vi mener det er begått en kriminell handling, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad ved Sunnmøre politidistrikt.

Etter avhør vil det bli opp til politijuristen å vurdere siktelse og eventuelle fengslinger.

Brannvesenet i Ålesund hadde kort tid i forveien rykket ut til stedet etter at det var utløst en automatisk brannalarm i forbindelse med matlaging. Det skal imidlertid ikke ha vært noe større dramatikk knyttet til hendelsen, opplyser vakthavende operatør ved 110-sentralen for Møre og Romsdal.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

Kort tid etter at mannskapene kom tilbake fra oppdraget, gikk alarmen igjen. Og denne gangen var det altså en personbil på samme adresse som var begynt å brenne.

– Brannfolkene på stedet har meldt at de har kontroll. Hendelsene skal etter det vi vet, ikke ha noe med hverandre å gjøre, sier vaktoperatøren til smp.no.