Janne Haaland Matlary er en av dem som skal engasjere publikum under årets arrangement, som starter søndag og varer til 13. november.

Stiller spørsmål: Er kirkas måte å opptre på i forhold til innvandringspresset naivt og utopisk? spør professor Janne Matlary. Hun kommer til Spjelkavik kyrkje tirsdag 8. november. pressefoto Foto: Pressefoto

Det er migrasjonsproblematikken og Europa Matlary skal snakke om i Spjelkavikkirka. I tillegg til å være professor har hun fleire betydelige verv innenfor den katolske kirka.

Hun er kritisk både til den måten kirka opptrer på i forhold til innvandringspresset og til måten paven formulerer sitt politiske og sosiale engasjement på, og spør: Er det naivt og utopisk, kirkas standpunkt om gjestfrihet, inkludering og grenseløs kjærlighet?

Framtid og håp

Samme kveld blir det «fortellerkonsert» med ålesundsforfatteren Marit Kaldhol.

Med seg har hun bassisten Jøran Hatten og pianisten Bjørnar Myhr, som følger Kaldhols tekster med balkanmusikk, improvisasjon og elementer frå klassisk musikk.

«Framtid og håp» er tittelen på programmet til Eyvind Skeie, en av kirkas mest populære og etterspurte forfattere, kjent for både salmer, sanger og musikkspill. Han får med seg Miki Campins på perkusjon, Ola Eide på piano og orgel og solistene Ragnhild Eide Akslen og Ketil Hjelset.

Visejazz

Mer lokal musikk skal det bli når vokalist og keyboardist Ole Reinlund holder konsert. Han spiller egne låter i grenselandet mellom jazz og viser, og har med seg en bassist, en trompetist samt Ålesund strykekvartett.

Kulturdagane 2016 avsluttes med konsert med de seks sangerne i Nordic Voices.