Historien om badeland i Ålesund har en lang og kronglete historie, og i bystyret torsdag var det klart at politikerne ville fjerne all tvil om at de ønsker seg et badeland.

Etterlengta

- Et badeland er etterlengta, og i Sunnmørsposten har vi sett at det blir et spektakulært anlegg. Og badeland MÅ ligge på Øvre Utstillingsplass og ikke på Volsdalsberga, Atlanterhavsparken eller andre steder. Jeg ser at nettrolla har begynt å våkne og kommer med andre forslag, sa Geir Stenseth (Frp).

Høyres Edvard Devold understreket også at kommunen må gjøre alt de kan for at de som vil bygge badeland ikke mister lysta.

Også Svein-Rune Johannessen sa at det var på tide at dette anlegget nå kommer.

- Og så vidt jeg kan se har det blitt et mye spenstigere prosjekt enn det som ble lagt fram i 2005. Nå skal vi legge oss i selen for å få til dette, forsikret Aps gruppeleder.

Han ga også beskjed om at Ålesund kommunale eiendom må prioritere arbeidet med å utforme krav og betingelser for salg av tomta som også har blitt noe større enn i forrige runde.

Ei krone

Bystyret har gjort et vedtak om at tomta skal selges for ei krone, men for å ikke bryte med EØS-regler for offentlig støtte, må den legges ut på nytt.