"Stokke knitted blanket" ble i dag trukket tilbake fra butikkhyllene. Teppet hører til ei av vognene til barnemøbelprodusenten i Ålesund og kan blant annet brukes til å dekke åpningen. Det anbefales ikke, har det blitt poengtert i ei Facebook-gruppe mot teppet.

Fjernes umiddelbart

"Som produsent av barneprodukter jobber vi i Stokke hardt med å tilfredsstille de høyeste og strengeste krav til sikkerhet. (...) Mange er likevel bekymret for bruk av teppe foran åpningen på vognene, noe vi har stor forståelse for. Produktet vil umiddelbart bli fjernet fra butikkhyllene og fra nettsidene våre inntil videre", skriver Stokke i ei pressemelding tirsdag.

Tønsbergs blad skrev i helga en mye delt sak om hvor varmt det kan bli i barnevogna dersom åpninga dekkes med teppe. Etter bare ti minutter i sola, steg temperaturen fra 20 til 30 grader inne i vogna.

Gammel innpakning

I produktbildene fra Stokke er det nettopp dette som presenteres (se toppen av saken).

Dette skulle imidlertid vært byttet ut for to år siden, sier Kristin Stormanger, kategorisjef i Stokke til Klikk.no.

- Etter at det ble mye fokus på risikoen knyttet til tildekking av barnevognåpningen, endret vi emballasjen. Det er nå to år siden, så det er en god stund siden vi valgte å vise teppet brukt på denne måten. Det er beklagelig at det fortsatt er gamle produkter ute i butikkene, med bilde av teppet brukt foran åpningen på vogna. Disse sørger vi nå for å fjerne før vi eventuelt legger teppet ut for salg igjen, sier hun til nettstedet.