Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti har gjennomført sonderingsmøte for å vurdere muligheter for en felles politisk plattform etter valget. Det melder partiene i en pressemelding fredag.

- Diskusjonene har utelukkende handlet om sentrale politiske saker, og partene har ikke drøftet ordførerspørsmålet, heter det i pressemeldingen som er undertegnet lokallagslederne Svein-Rune Johannessen (Ap) og Asle Grimstad (KrF)

Politikk

Tema som har blitt drøftet er bl. a kommuneøkonomi, eiendomsskatt, eldreomsorg, skolepolitikk, kommunereform og bypakke/samferdsel.

- Vi har samarbeidet godt fra sak til sak og budsjett hittil, men ikke hatt noen felles politisk plattform tidligere, sier ordførerkandidat Eva Vinje Aurdal for Ålesund Arbeiderparti til smp.no.

- Har dere en felles politisk plattform?

- Vi er langt på vei enige om hva som skal prioriteres i Ålesund. Dette var første møte, men vi vil være åpne. Vi har ikke sans for politiske hestehandler som skjer på bakrommene. Begge partiene vil være åpne på at vi har mye felles. Den som har fulgt med litt ser at vi stemmer mye likt i bystyret, sier Eva Vinje Aurdal.

- Hva er dere enige om så langt?

- Jobb nummer en blir å få økonomien i Ålesund kommun på fote igjen. Vi er i en omstillingsprosess der vi ikke kan love noe som helst. Spørsmålet er hvem vi vil prioritere. Og der har vi mye til felles, med å ha fokus på utsatte grupper som er avhengig av hjelp fra kommunen, sier hun.

Ordførervalg

Arbeiderpartiet stiller til valg med Eva Vinje Aurdal som ordførerkandidat. KrF har Tore Johan Øvstebø som sin ordførerkandidat.

- Har dere diskutert ordførerspørsmålet?

- Ordførerspørsmålet kommer vi tilbake til. I dette møtet var politikken viktigst.

Verdier

Ap og KrF planlegger et felles arrangement i Ålesund 2.september.

- Der vil vi blant annet ta opp verdispørsmål. Der vil blant andre Hadja Tadjik delta, sier Vinje Aurdal som avslører at Ap og KrF vil snakke med flere partier om politisk plattform.

- Vi vil snakke med flere. Vi ønsker åpenhet og at folk på forhånd skal vite hva de stemmer på.