Hun er blant annet prosjektleder for Byen som regional motor, et prosjekt for å utvikle byene Ålesund, Molde og Kristiansund.

Tror det vil jevne seg ut

Gjennom flere artikler har Sunnmørsposten den siste tiden belyst kvinnemangelen i fylket. Et mannsdominert næringsliv blir pekt på som en av årsakene, men Hasselø mener kjønnsbalansen vil jevne seg ut med tiden.

– Unge jenter er i flertall i de fleste utdanningsinstitusjonene, og det vil være flere kvinner med høyere utdanning enn menn i framtida, sier hun.

Maskuliniteten har vært knytta til at det har vært mange industribedrifter som har krevd arbeidere med fagbrev og fysisk styrke, påpeker rådgiveren.

Dette er nå i ferd med å endre seg.

Ingen likestillingsplan

Fylkeskommunen har hatt likestillingsplaner, men nå er disse avskaffet.

– Det er litt gammeldags å lage planer for likestilling. I stedet skal vi ha likestilling som en gjennomgående satsing i alle sektorer. Alle skal jobbe for like muligheter innen kultur, utdanning, samferdsel og næringsutvikling, sier Hasselø.

– Vi må vise at Møre og Romsdal er i tet når det gjelder å utvikle nye næringer og bli en spydspiss på forskning og utvikling av nye arbeidsplasser innenfor ulike fagområder. Og vi må vise at det allerede finnes mange kvinner i ledende posisjoner, både innenfor politikk, næringsliv og offentlig sektor.