– Hvor var du da du ble oppringt?

– Jeg hadde akkurat vært i et møte som vi pleier å ha mandag morgen, vi hadde en så flott diskusjon der – og jeg skulle videre i et nytt møte der vi skulle diskutere siste del av dataene, som er så spennende.

Følg NTBs direkterapportering under om tildelingen av nobelprisen i medisin:

Det svenske nyhetsbyrået TT melder at May-Britt Moser låste seg inne på kontoret og begynte å gråte da Det svenske nobelinstituttet ringte.

Da telefonen fra Det svenske nobelinstituttet kom, vurderte Moser å ikke ta telefonen.

– Jeg tenkte hmm, det nummeret kjenner jeg ikke igjen. Hvem er det? Og så hørte jeg at det var Göran K. Hansson (svensk nobelsekretær) og tenkte «help!», sier Moser.

Så låste hun seg inne på kontoret og begynte å gråte, forteller hun til nyhetsbyrået TT.

Edvard visste ikke ennå

– Det eneste er at Edvard fremdeles er på flyet og vet det ikke ennå. Så det er frustrerende, for vi kan ikke komme i kontakt med ham, sier Moser til nobelprize.org.

– Det vil kanskje være noen mange venter på ham der?

– Det ville være fantastisk, han vil få sjokk.

– Det er svært uvanlig for et ektepar å motta Nobelprisen sammen. Hva er hemmeligheten bak samarbeidet deres?

– Hemmeligheten bak hvorfor vi er kommet så langt sammen i vitenskap er at vi deler den samme visjonen, vi elsker å forstå.

– Når en av oss får en idé, kan den diskuteres med en gang – i stedet for å måtte planlegge et møte om en, to eller tre uker, det utgjør en stor forskjell. Vi kan ha frokostmøter nesten hver dag.

Hør hele intervjuet her

– Jeg vil understreke at dette er en ære som er tildelt også alle de som har støttet dette arbeidet i Norge, de har vært svært, svært støttende, sier May-Britt Moser.

Følg NTBs direkterapportering om tildelingen av nobelprisen i medisin: