Store deler av Haramsøy ungdomsskole tok turen til Molde da fylkestinget skulle fatte det som de håper er det endelige vedtaket for bygging av Nordøyvegen.

Etter en tur innom en burgersjappe i Storgata i Molde var ungdomsskoleelevene klare for fylkestinget. Ungdommen har tro på en framtid på Nordøyane.

– Det begynner å bli en del folk som er mellom 20–25 som begynner å flytte tilbake til øyene, påpeker Aksnes.

De ser fram til at prosjektet står klart innen fire-fem år. Da er de klare til å ta det i bruk med ferske førerkort i lomma.

– Det blir mye coolere å få sertifikat også, når vi kan kjøre når vi vil og ikke være avhengige av ferja, sier Milic.

God stemning

Fylkestingets møterom var fylt til siste plass da vedtaket om Nordøyvegen skulle fattes.

– Dette må være ny rekord når det gjelder tilhørere, konstaterte fylkesordfører Jon Aasen.

Og det hadde åpenbart også resten av fylkestinget fått med seg. Politikerne sto i kø for å hylle vedtaket om å bygge Nordøyvegen.

– Siden 2012 er Nordøyvegen behandlet 20 ganger i ulike fylkeskommunale organ. Men denne gang er det et endelig vedtak, påpekte Høyres Charles Tøsse.

– Å jøye meg for en julegave vi nå gir til hele Møre og Romsdal. Dette er en utrolig invitasjon til vekst og utvikling i fylket. God jul, avsluttet Frank Sve.

– Nå er dette prosjektet klart og vi kan starte opp i 2018, fastslo Venstres Iver Norseth.

Høy risiko

SVs Yvonne Wold var den eneste som stemte mot prosjektet.

– Vi har usikkerhet på inntil en milliard. Med en lånegjeld på fem milliard. Hva om renta stiger, tør ikke tenke på det. Er vi villig til å ta en så stor risiko? spurte Wold.

Nordøyvegen koster rundt 3,8 milliarder kroner. Går alt etter planen vil byggingen kunne starte i 2018.

Glede: De gleder seg til å få sertifikat når Nordøyvegen er klar. Fra v: Torbjørn Høistad Åkre (13) Anna Høistad Bergheim (15) Oliver Klokk (13) og Petar Milic (15). Foto: Johan Behrentz