Kvinna som søndag ettermiddag ble meldt savna etter et fall fra Litlskjorta i Sunndalsfjella, er funnet omkommet. Det bekrefter politiet klokka 20.16, søndag.

Politiet opplyste klokka 18.09 at den savnede var lokalisert og at Sea King-helikopteret forsøkte å ta seg bort til vedkommende.

Den første meldinga fra poltiet kom klokka 16.41. Da het det at politi, ei alpin redningsgruppe fra Røde Kors samt helikopter var på veg.

- Luftambulanse er nå i området, og det samme er politiet, sjølsagt uten å ha nådd fram til selve toppen, sa operasjonsleder Kjell Biesmans til smp.no ved 17-tida, søndag. I tillegg ble både et Sea King-helikopter og den alpine redningsgruppa opplyst til å være undervegs.

Operasjonslederen fortalte videre at kvinna som var savna var på tur sammen med en mann, og at hun hadde falt utfor en skavel på toppen av fjellet.

- Det var mannen som meldte fra om hendelsen til poltiet, litt etter klokka 16. Han er fremdeles på fjellet, sa Biesmann. På spørsmål om om de hadde lokalisert kvinna var svaret da nei.

- Men vi har et ganske konkret område å gå ut fra. Det er også godt flyvær, sa operasjonslederen. Ifølge politiet var det svært bratt der kvinna falt.

Fjellet Litlskjorta er 1.552 meter høgt. I 2014 omkom fire frikjørere i et skred nettopp ved denne toppen.