Aksla Vel har lenge hatt tanker om å få etablert en turveiforbindelse på strekningen. I og med at utbygging på Kråmyra ser ut til å bli igangsatt på nytt, har ideen aktualisert seg.

Trafikkert veg

I mange år har folk som bruker fjellet vært nødt til å gå langs trafikkert veg fra Kråmyra til Aksla stadion. Også til Rundskue må man benytte en asfaltert, bratt bakke. Å gå på ski, har nærmest vært umulig med en saltet veibane. Kjøretrafikken har også økt.

Aksla Vel har tatt initiativ til å få bygget ovennevnte turvei på 1000–1300 meter, som delvis blir ført fram over kommunal grunn og delvis over privat eiendom. Med en slik turveiforbindelse vil brukerne av byfjellet kunne bevege seg i et bilfritt og ikke asfaltert område fra Fagerlia til Fjellstua. Her er både privat, statlig og kommunal grunn, skriver kommunen.

Positiv

Kommunen er positiv til initiativet og prosjektet, og vil bidra med de formelle avklaringer, blant annet om rett til bruk av grunn og avtale om rettigheter til bruk som måtte være nødvendig for prosjektet. Aksla vel vil stå for detaljplanlegging.

Turveien er tenkt opparbeidet i tilsvarende standard som eksisterende turvei forbi Rundskue og stien over Hans-Martha-haugen på Aspøy.