Med et lengste hopp på 6,90 var friidrettstalentet fra Skodje ni centimeter foran nestemann på resultatlista. Dermed innledet Dimna-utøveren årets UM i friidrett med gull.

– Sunnmøringene har markert seg veldig bra hittil. Det har de egentlig gjort gjennom ulike mesterskap i hele sommer. Vi satser på at de følger opp det også under dette mesterskapet, fortalte Dimna-trener Arve Hatløy til Sunnmørsposten i 18.30-tida i går.

Sikret flere medaljer

Selv om en rekke øvelser gjensto da Sunnmørsposten gikk i trykken, hadde sunnmøringene allerede sikret seg en rekke medaljer under mesterskapet som går av stabelen i Fana utenfor Bergen.

Caroline Sætre fra Fiskå løp inn til sølv på 300 meter hekk, mens Sigrid Kleive fikk samme medalje utdelt etter sin kuleprestasjon.

Birthe Pedersen kunne juble over bronse i spyd, mens Håkon Stavik og Andreas Vangsnes tok henholdsvis sølv og bronse på 3000 meter i G17-klassen.

Her var som ventet stortalentet Jakob Ingebrigtsen i en egen klasse. Han vant med over 33 sekunds margin på Stavik.

Flere personlige rekorder

I tillegg til medaljene som ble sikret tidlig på UMs første dag, ble det ifølge Arve Hatløy levert en rekke gode sunnmørsprestasjoner.

– Både fra Ålesund, Dimna og de andre sunnmørsklubbene har det blitt levert gode prestasjoner. Det har blitt satt en rekke gode personlige rekorder, rapporterer Hatløy.

– Hvilke forventninger har du til resten av helga?

– Nå er sola på vei inn og det ligger an til å bli ei veldig fin helg her på stadion. Jeg tror det blir fint vær, god stemning og masse personlige rekorder fra Sunnmøre, sier Hatløy.

NB: Du kan følge direktesending fra Ungdomsmesterskapet direkte på smp.no gjennom hele helga.