– Dalia burde vært sendt med ambulanse før, konkluderer kommuneoverlege Sadurshan Bhatia overfor Sunnmørsposten. Bhatia har studert hendelsesforløpet nærmere, etter at Sunnmørsposten fikk samtykke til å få utlevert pasientopplysninger, og fritatt legene for taushetsplikt.

Dalia (37) var hos fastlege og legevakt totalt sju ganger, før hun endelig ble henvist til undersøkelse i Ålesund. Likevel var det ektemannen Mohammad som ble bedt om å kjøre selv. Det var avgjørende for gravide Dalia å komme til sjukehuset på tidspunktet hun kom til Ålesund, ifølge legene der.

– Det stemmer at ektemannen ble bedt om å kjøre til sjukehuset i egen bil. I ettertid var det en feilbedømming, men jeg hadde på dette tidspunktet fortsatt ikke mistanke om den alvorlige tilstanden, sier den aktuelle legevaktslegen.

Han beskriver sykdomsbildet som «konfust» og fikk klart inntrykk av dårligere allmenntilstand i siste konsultasjon, 13. mars. Derfor valgte han henvisning.

– Det ble informert om at hun ikke klarte å innta verken mat eller drikke, og at hun var meget uvel.  Dessverre kom ikke andre symptomer klart fram i verken i samtale eller undersøkelse. Det ble ikke observert noen lammelse på legekontoret. I ettertid ser man at det var en feilbedømming av sykdomsbilde og diagnose. Symptomene som ble vurdert som svangerskapsrelaterte, burde vært sett i sammenheng med andre differensialdiagnoser, og det er åpenbart noe man må lære av i ettertid. Undertegnede beklager familiens påkjenning og ønsker pasienten all mulig bedring, sier den aktuelle legen.