Spørsmålet har vekket reaksjoner på sosiale medier. Spør vi politiker Kirsti Dale, er svaret klart:

– Det er klart vi må det. Alt kan ikke dreie seg om penger. Jeg tror kommunen skal komme seg på beina innen den tid, mener Dale, som sier hun har ivret veldig for årets seilregatta.

Ålesund har fått oppfordring om å søke til Tall Ships Races på ny i 2019, slik arrangementet kan gå av stabelen i 2022. Regnskapet etter forrige ukes fest er ennå ikke klart.

Dale er ikke bekymret for økonomien.

– Vi får igjen i glede og samhold. Jeg har ikke sett et eneste surt fjes gjennom hele folkefesten.

Tidlig

SVs ordførerkandidat, Anders Lindbeck, mener det er for tidlig å begynne å snakke om et nytt Tall Ships Races i byen.

– Først må man bli ferdig med å vurdere det som har vært, før vi kan begynne å snakke om noe nytt. Ikke bare med tanke på regnskapet, men hva det vil si for byen å arrangere noe slikt, mener Lindbeck.

Økonomi

Eva Vinje Aurdal, ordførerkandidaten til Ap, mener også at økonomien vil være avgjørende.

– Jeg synes det er fint at det har vært en folkefest og at mange har hatt glede av det, men det ender også her, som med mye annet, i spørsmål om hva vi har råd til. Regnestykket er ikke kjent enda, og det er det som vil avgjøre om vi har armslag til å prioritere en firedagers-fest.

– Det som har gleda meg er at jeg har sett næringslivet trå til, og det er godt mulig at et spleiselag i framtida kan bli en realitet. Men man kan ikke love noe før en vet hva det koster.

Positivt

Høyres ordførerkandidat, Øystein Tvedt, mener Ålesund absolutt burde søke igjen, og at det ikke burde gå 14 år til neste gang.

– Det er uten tvil en veldig positiv investering for Ålesund kommune, med gode og langsiktige ringvirkninger, mener han.

– Vi må likevel huske at det krever modige politikere, mange frivillige og rause sponsorer, som må brenne etter å få dette gjennomført i fellesskap. Dette er en forutsetning for at vi skal få et like vellykket arrangement neste gang.

Kirsti Dale (V) Foto: Arkivfoto: Staale Wattø.
<strong>Tidlig:</strong> Anders Lindbeck i SV mener det er for tidlig å diskutere. Foto: Foto: June R. Johansen
<strong>Positivt:</strong> Øystein Tvedt i Høyre mener TSR er positivt for Ålesund.