Etter at Hjelpegruppe Ålesund og omegn varslet at de må legge ned lageret, fordi de ikke har økonomi til å betale den kommunale husleia på 4.000 kroner, har det ikke manglet på respons fra frivillige.

- Vi har fått mange tilbud fra mennesker som vil betale månedlige summer til husleie, så styringsgruppa må ha et styremøte, samt se om oppsigelsen av leiekontrakten med kommunen kan reverseres, så vi kan trekke tilbake oppsigelsen. Hvis alle som sier de vil støtte oss, faktisk gjør det, så vil vi ha midler til å betale i lang tid fremover, sier Charlotte Gjerde, initiativtaker til hjelpegruppen som nå har over 5.000 medlemmer på Facebook-gruppen.

Les også: Hjelpegruppe i Ålesund legger ned lager

Folk har også tilbydd seg å hjelpe, og stille opp med inn- og utlevering av klær og mat. Medlemmene i styringsgruppa har familie og jobb, og etter hvert som arbeidet med hjelpegruppa har vokst, har behovet for flere frivillige hjelpere også blitt større.

- Det fins håp om at vi fortsetter med lager, om alt klaffer. Det ble et så stort engasjement nå, at folk nekter å godta at tiltaket legges ned. Vi har fått sykt mange meldinger om at folk vil bidra, så nå må vi bare prøve å finne løsninger, sier Gjerde.