I Molde holdt det med én Eidsvåg-konsert torsdag kveld, og det var fullt mulig å få tak i billetter samme dag.

I Ålesund blir det full sal på Parken kulturhus både fredag, lørdag og søndag, med 490 solgte billetter hver kveld.

Billettene ble lagt ut så tidlig som i april.

– Det er første gang Bjørn Eidsvåg har hele tre konserter i Ålesund før jul. Han får nok god drahjelp av symfoni- orkesteret som alltid trekker mye folk til førjulskonsertene, sier Ann Davik ved Børsen.

Hun sørget for at Kirsti Harjo fra Tennfjord fikk hånd om de to siste billettene.

«Det e min dag i dag», var Harjos lykkelige reaksjon.

Planer for helga? Sjekk detskjerkalenderen.no

Tradisjon

– Jeg gleder meg sånn. Med få unntak har jeg vært på konsert med Eidsvåg hvert eneste år siden 1997. I år tror jeg det blir ekstra fint med musikere fra symfoniorkesteret, sier Harjo.

Bjørn Eidsvåg selger alltid godt i Ålesund, forteller kulturhusleder, Hans Pareliussen. I Molde var det billetter igjen samme dag til den ene konserten han hadde der torsdag kveld. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix

Den aller første konserten opplevde hun i Brattvåg kirke, og den traff, som hun sier.

– Det er noe med musikken hans som gir meg noe hver eneste gang. Ikke at jeg har noe religiøst forhold til dette. Jeg tror jeg er en ganske representativ Eidsvåg-fan. Det er rett og slett blitt tradisjon for veldig mange her å få med seg Eidsvåg før jul. Og jeg tror han trives godt her selv også. Hvis ikke ville han nok ikke ha kommet igjen og igjen.

Fin musikk, fine tekster, god stemning, fast tradisjon. Kort oppsummert er dette grunnen til at Eidsvåg er populær i Ålesund, tror hun.

– I hvertfall er det sånn for meg. Musikken hans er fin til mange anledninger. Han har festlige sanger som «Shalala», og andre som setter dypere følelser i sving: «Skyfri himmel».

I sorg og glede

For åtte år siden feiret hun 50-årsdagen sin på konsert sammen med en hel gjeng venninner. Det ble en festkveld, og Eidsvåg gratulerte fra scenen. Et annet år tok hun moren med seg på konsert få uker etter at faren døde brått.

– Det var greit at det er mørkt i konsertsalen. Men det gjorde godt å være der. Musikken passer like godt i sorg som i glede.

– Det er kanskje det jeg liker best med Eidsvåg, at det han formidler føles ekte. Han kan ta opp ting som mange ikke tør å prate om. Da blir musikken et sted der hver og en kan kjenne etter for seg selv, sier Harjo.