Farstad Shipping oppnådde i 2. kvartal driftsinntekter på 1.050 millioner kroner  (996 i samme periode i fjor).

Driftsresultatet (EBIT) ble 178 millioner kroner (205 mill.) etter at avskrivninger er utgiftsført med 189 mill. (158 mill.).

Netto finanskostnader var 127 mill. ( 194 mill. samme periode i fjor). Resultat etter skatt ble 46 mill. (4 mill.), ifølge børsmeldingen fredag.

Utsikter

Ifølge kvartalsrapporten, påvirkes utviklingen i aktivitetsnivået offshore nå negativt av det sterke fokuset på kostnadsnivå og kostnadsutvikling i oljeindustrien.

I tillegg preges markedene av for mye tonnasje som følge av overkontrahering.  Ifølgje kvartalsrapporten, gjør også ordreboken at det ikke kan forventes noen bedring i markedsbalansen med det første.

Nye kontrakter

Farstad Shipping har i løpet av første halvår blitt tildelt kontrakter på 1,93 milliarder kroner. Etter halvårsavslutningen har selskapet blitt tildelt kontrakter for ytterligere 1,75 milliarder kroner (ex. befrakters opsjoner). Selskapet har i forbindelse med disse kontraktene valgt å flytte tre skip ut av Nordsjømarkedet.

Kontraktsdekningen for Farstad-flåten inklusive befrakters opsjoner er ca. 79% for den gjenværende delen av 2014 og ca. 59% for 2015.

I løpet av første halvår fikk Farstad Shipping levert to nye ankerhåndteringsskip, og i tillegg er to PSV-skip levert etter halvårsskiftet.

Farstad Shipping har i dag en flåte på 62 skip (32 AHTS, 27 PSV og 3 SUBSEA) samt 2 SUBSEA under bygging.

Resultatet etter skatt pr. andre halvår (30. juni) var 126 milllioner kroner (mot 86 mill. pr.  2. halvår i fjor).