I dag startet ankesaka mot en politimann som i september i fjor blei dømt for simpelt tjuveri av en beslaglagt PC, i Frostating lagmannsrett.

Og: I tillegg til politimannen sjøl har også Spesialenheten for politisaker anka dommen:

- Vi mener, som tidligere, at politimannen både har gjort seg skyldig i grovt tjuveri og at han har vist grov uforstand, sa tidligere aktor Guro Kleppe i spesialenheten til smp.no i forkant av saka.

Politmannen krever - på si side - full frifinnelse, og sa seg ikke skyldig etter tiltalen, da denne blei lest opp i lagmannsretten.

- PC-en blei ikke tatt fra beslagrommet slik spesialenheten hevder, men fra garasjen ved politihuset, sa forsvarer Erling Flisnes etter at ny aktor - Jan Egil Presthus, var ferdig med sin gjennomgang av saka.

Ankesaka fortsetter mandag ettermiddag med synfaring til nettopp beslagrom og garasje, før politimannen skal forklare seg.

Den opprinnelige tiltalen var grovt tjuveri, og politimannen var også tiltalt for grov uforstand i tjenesten, noe han blei frifunnet for da saka var oppe i tingretten. Mannen slapp også fengsel, men blei dømt for simpelt tjuveri og ilagt 10.000 kroner i bot og 3.000 kroner i saksomkostninger.

Datamaskina som politimannen blei dømt for å ha stjålet blei funnet av politiet hjemme hos ålesunderen som seinere blei dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo. Politimannen skal igjen ha gitt datamaskina til ålesunderen fordi han var kjent for å kunne reparere ødelagte maskiner.

Det er satt av fem dager til saka i lagmannsretten.

Retten var mandag på synfaring til beslagrommet og garasjen ved politihuset. FOTO: FRODE KLEIVELAND
Den beslaglagte PC-en. FOTO: FRODE KLEIVELAND Foto: Frode Kleiveland