På grunn av kjennelsen i Gulating lagmannsrett sist fredag, som konkluderte med at Olje-  og energidepartementets konsesjonsvedtak om trasévalg gjennom Myklebustdalen ble fattet på feilaktig faktisk grunnlag og ikke lenger er gyldig, ble arbeidet straks stanset.

Rydding

Stasjonsområdet i Ålfoten er sikret, og det pågår nå rydding og sikring langs den påbegynte ledningstraseen. Dette arbeidet vil fortsette ut neste uke. Maskiner, materiell og prefabrikerte master er fraktet ut.

Ingen blir permittert

De 70-80 personene som var i sving sist fredag da rettsvedtaket ble kjent, vil bli forsøkt omplassert til annet arbeid i prosjektet. Det betyr at det ikke er snakk om permitteringer.

Blir forsinket

Statnett er helt klar på at 420 kV-kraftlinja mellom Ørskog-Fardal vil bli forsinket på grunn av kjennelsen. Men hvor omfattende forsinkelsen blir, avhenger av den videre prosessen.

Avventer OED

Statett må ha gyldig konsesjon for å kunne gjenoppta arbeidet, og avventer den videre prosessen i Olje- og energidepartementet (OED).

- Ørskog-Fardal er viktig for å skaffe nok strøm til Midt-Norge i årene som kommer, og for å realisere ny fornybar energi langs linjen. Dette er en viktig ledning for å sikre framtidig forsyningssikkerhet, sier konserndirektør Elisabeth Vike Vardheim i Statnett.

Anke ikke avgjort

Statnett har ikke tatt stilling til om kjennelsen skal ankes. Ankefristen går ut i september.

Byggingen av kraftlinja mellom Ørskog-Fardal vil bli forsinket på grunn av kjennelsen. Foto: Trond Isaksen, Statnett