– Denne sommeren har det vært ekstra mange henvendelser, både på telefon og fra folk som stikker innom og spør etter overnattingsplass. Vi kan ikke gjøre anna enn å avvise dem. Det er veldig synd, synes Hans Arne Langeland, daglig leder på Volsdalen Camping.

Langeland og Haris Tatarevic, assisterende daglig leder, kommer fram til at det har vært minst 40 daglige henvendelser i juli.

Både Langeland og Tatarevic syns det er trasig å måtte avvise personer som har kjørt hele dagen, og lengter etter en plass å slappe av og overnatte.

For å få plass til flest mulig, har de sett seg nødt til å knipe inn på plassen mellom bobiler og campingvogner, noe som gjør at det kan bli vel tett for enkelte til tider.

Følg smp.no på Facebook

Stor økning i juli

De siste par åra har Langeland registrert 1.600 overnattingsdøgn i juli, og rundt regna 4.800 besøkende. Årets juli har de hatt 2.000 overnattingsdøgn, som tilsvarer cirka 6.000 besøkende.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– Grunnen til at det er flere som bruker telt til overnatting, kan ha sammenheng med den økonomiske krisa i Europa. Det kan føre til at flere tyr til billigere alternativ, tror Langeland.

Ifølge Langeland og Tataveric har de merka stor pågang også tidligere sesonger. Men spesielt etter at Prinsen Camping og Helleborg, begge i Ålesund, slutta med overnattingstilbud for turister, har pågangen vært stor.

Les mer om denne saka i papirutgava av Sunnmørsposten torsdag

Hans Arne Langeland, daglig leder på Volsdalen Camping. Foto: Randi Longva