– Den omkomne var en mann i 30-årene, som kolliderte med Bybanen på en elsparkesykkel, skriver Vest politidistrikt på politiloggen.

Ulykken skjedde like etter klokken 7 ved Nonneseter.

– Elsparkesyklisten krysset bybanesporet mens en bybanevogn var på vei inn mot stoppet. Det ble en kollisjon. Mannen havnet under vognen, og omkom på stedet, sier politiets innsatsleder Frank Listøl til Bergens Tidende.

Mistenkt fører

Føreren av Bybanen har status som mistenkt. Ifølge politiet er dette vanlig når politiet oppretter straffesak etter en hendelse som dette.

– Det betyr ikke at politiet ser grunn til å klandre føreren for noe. Det er litt formalteknisk og handler vel så mye om hans rettigheter, sier politiadvokat Øystein Horn i Vest politidistrikt til avisen.

– Det er ingen mistanke om påvirkning hos bybaneføreren, en mann i 60-årene, opplyser politiet.

Flere vitner

Statens vegvesens ulykkesgruppe og Statens havarikommisjon (SHK) er varslet. SHK har hadde ved 11-tiden mandag ikke avgjort om de vil gå inn i saken eller ikke.

– Spørsmålet er om det er nok med politiets undersøkelser eller om vi begge skal gjøre noe, sier avdelingsdirektør Ida H. Grøndahl i SHK.

Politiet opplyser at hendelsesforløpet er godt dokumentert gjennom vitneavhør og overvåkingsvideo som skal innhentes fra Bybanen, skriver Bergensavisen.

– Det som er åpenbart er at elsparkesyklisten krysset traseen mens Bybanen var på vei inn mot stoppet her, opplyser Listøl.

Ifølge politiet har det vært flere vitner til hendelsen.

Bybanen setter krisestab

Det er satt inn krisestab, og bybanefører og andre vitner til hendelsen får tilbud om videre oppfølging av helsepersonell

– Dette er utrolig trist. Vi tenker på de etterlatte, sier fungerende direktør Geir Østerfeldt i Bybanen.

Det var en stund full stans på Bybanens linje 1 som følge av ulykken, men ved 9-tiden gitt trafikken som normalt.