Helse Møre og Romsdal melder i en pressemelding at nærmere 400.000 innbyggere i Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag får en såkalt kjernejournal.

Dette er en ny elektronisk tjeneste som samler helseopplysningene dine. Særlig er journalen nyttig om du trenger akutt hjelp på et nytt behandlingssted.

– 15. august blir det automatisk opprettet en kjernejournal for alle med folkeregistrert adresse i kommuner i helseregionen, melder Helseforetaket.

Reservasjon

Det er mulig å reservere seg mot at opplysningene hentes ut. Fra offentlige registre samles informasjon om fastlege, legemidler og tidligere besøk på sjukehus. Annen informasjon kommer fra Folkeregisteret.

Planen er at sjukehus, fastleger, private spesialister og legevakter i løpet av høsten skal begynne å bruke kjernejournal. Du kan få tilgang til opplysningene dine via nettportalen helsenorge.no. Her kreves det en elektronisk ID for å logge inn.

– Nyttig

Dette sier avdelingsdirektør Anne-Lise Härter i Helsedirektoratet om kjernejournalen:

– Dette betyr at helsepersonell vil få rask tilgang til viktig informasjon om deg i akutte situasjoner, selv om du blir behandlet på et sjukehus du ikke har vært på tidligere. Du kan også legge inn informasjon om deg selv, for eksempel om kontaktpersoner, kommunikasjonsbehov eller sjukdomshistorie.

Totalt har nærmere 2,3 millioner nordmenn fått kjernejournal, opplyser Helse Møre og Romsdal.