Det var tirsdag ettermiddag at en mann ble hardt skadet i en arbeidsulykke på Fiskerstrand Verft, på Fiskarstrand på Sula.

Mannen ramlet i sjøen gjennom et ti-meter høyt fall fra dekket på en båt. Mannen skal ha vært i gang med en sveisejobb da ulykka skjedde, ifølge politiet, som også opplyste at det ble rekvirert luftambulanse for å frakte den skadde til Ålesund sjukehus.

– Vi har tatt opplysninger og gjort vitneavhør. Nå blir det opprettet sak, så blir det opp til arbeidstilsynet å se om det har blitt brutt noen forskrifter. Vi  har også dialog med arbeidstilsynet, forteller operasjonsleder ved politiet på Sunnmøre, Kenneth Sætre.

– Stabil tilstand

Kl. 18:11 kom det melding fra Helse MR om at den skadede er blitt operert, og er til observasjon ved kirurgisk intensivavdeling ved Ålesund sjukehus. Det dreier seg om en mann i 40-åra, skriver helseforetaket videre.

Skadene skal være svært alvorlige, og mannens tilstand stabil.

Jobber for å kartlegge

Kommunikasjonsansvarlig ved Fiskerstrand Verft, Elise K.N. Gjermundrød, forteller at de nå jobber for å kartlegge hva som har skjedd.

– I dag jobber vi utover kvelden med å undersøke hva som skjedde, og hvordan det går med ham som ble skadet. Vi har også fulgt opp mannskapet på båten.

Hun forteller at området mannen stod i på båtdekket da ulykka skjedde skal ha vært sikret, men at han likevel skal ha falt under sikringa, og sannsynligvis truffet kaikanten eller båten i fallet.

– Hvorfor det har skjedd, det vet vi ikke ennå, men vi må jobbe videre med å undersøke det, sier hun.

To ulykker på en dag

Ca. tre kvarter senere skjedde også en annen ulykke på verftet, hvor to ansatte ble utsatt for amoniakk-gass.

– Det var en båt som lå i tørrdokka, og en underleverandør skulle gjennomføre en spesialjobb, hvor de skulle tømme et kjøleanlegg for amoniakk. Da oppstod det en feil, og gassen ble sluppet ut i lufta. To av våre ansatte stod like ved og ble utsatt for gassen, forteller Gjermundrød.

De to fikk behandling på stedet, og ble sendt til sjukehus for sjekk. De er nå utskrevet og har det bra, etter forholdene, sier Gjermundrød.

Opptatt av HMS

Hun understreker at de to ulykkene i dag var separate hendelser, som ikke hadde noe med hverandre å gjøre. Om ting kunne vært gjort annerledes for å unngå dem, er det foreløpig for tidlig å si noe om, forteller Gjermundrød.

– Det er litt tidlig å si, så det får vi komme tilbake til når vi har fått jobbet mer med det. Men HMS er veldig viktig for oss, vi terper på det, og har egen HMS-ansvarlig ved verftet som passer på ikke bare våre egne, men også kunder og underleverandører og andre.