Med rød løper, grillmat og lokale innslag av ulike former, ble nyåpningen av Slettvoll-butikken i Ålesund feiret torsdag. Omkring 200 gjester var med på arrangementet og kjedesjef, Helge Vik, viser stolt fram resultatet.

– Vi har gjort butikken lenger og har også fått plassert salgs- og markedsavdelingen i samme lokalet. Det er utrolig tøft at vi kan ha alt samlet lokalt, sier Vik. Slettvoll har produksjonen sin på Stranda og det var her eventyret begynte i 1951. Samtidig er det kort vei til flyplassen, noe Vik ser på som essensielt for å drive butikk. Slettvoll har i alt 19 butikker, hvorav to ligger i Sverige og de resterende butikkene er plassert rundt om i byene i Norge.

– Nytt, sprekt og lokalt

Arrangementet var nøye planlagt for å gjenspeile Slettvoll og det de står for ifølge Vik. Slettvoll hadde invitert Sigrid Raabe, som er lokal artist fra Ålesund, Tesla bil og Oliviers & Co.

– Raabe er en lokal artist, Tesla er sprekt og nytt og Oliviers & Co vil jeg tro trekker de samme kundene som oss. Derfor passet disse oss godt og jeg synes de representerer det vi står for, sier Vik.

Konsept

Tidligere har Slettvoll først og fremst satset på sittemøbler, men har nå også begynt med soveromsinnredning, som Vik stolt forteller er utelukkende lokalt produsert.

– Fra madrasser og overmadrasser, til ramme og sengetøy. Alt er produsert på Stranda. Slettvoll har også satset mer på hagemøbler de siste årene. Vik mener likevel at grunnen til at Slettvoll gjør det bra, er på grunn av konseptet.

– Vi tviholder på det konseptet vi alltid har hatt, nemlig å jobbe med kvalitet i kunnskap og møbler. Det er viktig at vi har faglig kompetente folk som jobber med hobbyen sin, sier han. Vik legger også til at det å drive butikk er et krevende fag.

– Det er hardt arbeid å drive butikk, men jeg må si at jeg er stolt over de personene som jobber her. Det er utrolig viktig å ha folk her som kan det de driver med.

<strong>Lokal:</strong> Sigrid Raabe fra Ålesund underholdt gjestene med sine låter i går. FOTO: ALEXANDER WORREN Foto: Alexander Worren