Tirsdag var en gledens dag i Stryn etter at det ble klart at regjeringa landet på den indre linja for en framtidig ferjefri E39. På kulturhuset i Stryn var det bedt inn til kake, kaffe og brus for å feire.

Stryn-ordfører Sven Flo er selvfølgelig glad for valget, men legger samtidig vekt på at nå er på tide å se framover.

Tøff debatt

Flo legger ikke skjul på at det har vært tøffe tak i vegdebatten i Nordfjord, og smp.no skrev tirsdag om høy temperatur på sosiale medier.

Men ordføreren håper det er mulig å legge uenighetene bak seg.

Han understreker også at regionen står overfor forandringer som kan endre situasjonen totalt.

– Vi har store utfordringer i tida framover, blant annet en kommunereform som i løpet av få år kan snu kartet fullstendig på hodet. Det vil komme saker her som også vil skape debatt og engasjement, kanskje i enda større grad enn vegsaken, legger han til.

Kampen mot resten av E39

Selv om det første slaget er vunnet for Stryn, peker Flo på at det først er nå den egentlige kampen starter.

– Vi hadde ikke forventa å få alt på en gang. Nå starter den tunge jobben med å posisjonere oss slik at våre prosjekter vil vise igjen i Nasjonal Transportplan. Den jobben starter allerede i dag, påpeker han.

– Hvorfor skal E39 i Sogn og Fjordane stå langt framme i den køen?

– Jeg mener det er ganske naturlig sett i lys av det etterslepet vi har på samferdsel og vedlikehold i fylket. Vi har et hav av prosjekter som burde vært sparket i gang for lengst, svarer Flo.

Han ramser opp til arbeidet med å få gul stripe på vegene gjennom fylket, ulike rassikringsprosjekt og forfalne tunneler som eksempler.

Men tirsdag satte han også av tid til å glede seg over vedtaket.

– Jeg har uten unntak fått positive reaksjoner, og de er kommet fra mannen og damen i gata, folk jeg ikke kjenner, næringslivsledere og politikere.