I henhold til dagens regler må man være sjuk i minst seks virkedager for å få utsatt ferie.   Dette regelverket viser seg ikke være i tråd med EU sitt arbeidstidsdirektiv.

– Stortinget endrer nå disse reglene. Nå blir det lettere å utsette feriedager dersom du blir sjuk, og dette er en gladsak for arbeidstakere, mener Fredric Holen Bjørdal (Ap). Han sitter i arbeids- og sosialkomiteen og er saksordfører for behandlingen av saka i Stortinget.

Restitusjon og hvile

Fredric Holen Bjørdal er saksordfører for behandlingen av saka i Stortinget.

Holen Bjørdal mener dette styrker arbeidstakere sin rett til ferie, og i enda større grad enn nå ivaretar intensjonen i ferieloven om restitusjon og hvile.

Det er uttalelser fra EU-domstolen som gjør at Norge nå må endre regelverket. Domstolen slår fast at arbeidstakere skal "hvile ut og ha en periode til rådighet der de kan slappe av og nyte sin fritid". Det er et enstemmig Storting som nå går inn for å endre regelverket.

Sjuk før ferien?

Og skulle du bli sjuk før ferien, slik at sjukdommen kræsjer med ferie du har planlagt, har man også krav på utsatt ferie. Disse reglene er det ingen endringer på.