Velforeninga har i lengre tid engasjert seg i det de mener er store miljøproblemer for befolkningen i bydelen. I en fyldig rapport som er sendt til kommuneoverlegen, har de listet opp en rekke forhold som blant annet handler om støy, støv og lukt både fra andre bedrifter i området,  men også fra Bingsa.

- Vi reagerte også da vi fikk vite at det skulle mellomlagres avfall som skulle til Grautneset, forteller Alvik. Nå fikk vi jo se hva som kan skje, og det kommer sikkert til å brenne i dagevis med de ulempene det medfører for oss.

Alvik er kritisk til at beboerne i området ikke ble varslet om brannen via sms.

- For en tid siden henvendte jeg meg til politiet for å be om at vi måtte få i stand en sms-varsling dersom noe alvorlig skulle skje. Da fikk jeg beskjed om at jeg måtte sende dem en skriftlig henvendelse, og det var ikke bar nok med en mail. De skulle ha et brev med frimerke fra meg om denne saken.

- Fikk du noe svar?

- Ikke så langt, så det er vel ikke et prioritert område.

Alvik reagerer på at folk måtte orientere seg på nettet for å få vite hvordan de skulle forholde seg da brannen startet.

- Det er ikke alle som har tilgang til nett, men mobilen har de fleste med seg. Vi burde absolutt fått et slikt varsel, understreker Alvik.

- Hva vil Olsvika vel foreta seg nå?

- Det har jeg selvsagt ikke hatt tid til å diskutere med noen i dag, men vi kommer helt sikkert til å følge opp det arbeidet vi allerede har satt i gang, forsikrer Petter Alvik.