– Det er galskap å fjerne parkeringsplasser i sentrum - spesielt hvis det er på grunn av en hestehandel mellom kommunen og Miljødirektoratet. Hvis det er de 1,8 millionene det står om, kan de få dem av meg, sier eieren av Fjordlaks.

Flest på Sankten

Diskusjonen har gått høyt om sentrumsparkering de siste dagene, og bakgrunnen er at kommunen skal få 1,8 millioner kroner fra Miljødirektoratet til et tiltak for mjuke trafikanter. Betingelsen er at hundre parkeringsplasser i sentrum blir fjerna. I søknaden om midlene skriver Ålesund kommune at plassene som skal vekk, er åtti på parkeringslokket på Sankten, ti på selve St. Olavs plass, og femten på Blix-valen.

Tunnelplaner

– Men vi må ikke stelle oss slik at det ikke går an å sette fra seg biler i byens beste forretningsstrøk, slår Pedersen fast.

– Men vi har jo Aksla Parkering?

– Jeg skal ikke blande meg inn hvor folk velger å parkere, men hvis de må betale femti kroner for å parkere når de skal inn til slakter Hole å kjøpe pålegg for den samme summen, er det noe som er galt. Det må være mulig å parkere i sentrum.

– Bør ikke Ålesund bli en bedre by for syklistene?

– Vi har to ansatte her hos oss som sykler fra indre bydeler og ut hit hver eneste dag. Det går helt utmerket. Framkommeligheten har også blitt bedre etter at vi fikk lyskryss og andre tiltak rundt Hellebroa. Så hvis det er de 1,8 millionene som er avgjørende, betaler jeg gjerne, slår Anders Pedersen fast.