Hans Majestet Kongens Garde kommer til Valldal og Geiranger 1. juli. Besøket er en del av musikk- og drilltroppens Vestlands-turné, der det vil bli avholdt både konserter og drilloppvisninger.

I Valldal skal korpset kommende tirsdag  formiddag spille under kransnedleggelse på  minnebauten over krigshelten Martin Linge på Linge i Valldal. Der skal også krigsveteranene Joakim Rønneberg og Ragnar Ulstein delta.

Midt på dagen er det først drilloppvisning i havneområdet i Geiranger før de på ettermiddagen drar for å delta  på en spektakulær korkonsert på fjellgarden Skageflå i Geirangerfjorden

Vestlandsturneen innledes allerede kommende torsdag i Trondheim og avsluttes i Bergen vel ei uke seinere.

– Turen til Vestlandet blir et høydepunkt for oss. Vi ser særlig fram til konserter i Geiranger og i Nidarosdomen, og drilloppvisninger på Lerkendal stadion og på Festplassen i Bergen. Det blir forhåpentligvis mange gode opplevelser, både for oss og de som kommer for å se på, sier kaptein Jan Erik Synnes, som er kompanisjef for 3. gardekompanii en pressemelding i forbindelse med turnéen.

– Vi gleder oss til å legge ut på årets turné. Hvert år besøker vi en landsdel i Norge, og i år er det Vestlandet som står på tur, sier oberstløytnant Ole Anders Øie, sjef for Hans Majestet Kongens Garde.

Garden består av rundt 1200 soldater, fordelt i seks kompanier. De fleste er vaktgardister som er på væpnet vakt rundt de kongelige residensene og på beredskap for å støtte politiet i en krisesituasjon. Musikk- og drillgardistene i 3. gardekompani spesialiserer seg imidlertid på parader, seremonier, konserter og militær presisjonsdrill. Trener mer enn toppidrettsutøvere– Våre musikk- og drillgardister er verdenskjent for sin rytme, presisjon og eleganse. Det er ekstra imponerende at dette er vernepliktige soldater, som har mindre enn et års trening bak seg. Men til gjengjeld trener de mer enn mange toppidrettsutøvere i løpet av året i førstegangstjenesten, sier Øie.

Gardesjefen oppfordrer både store og små til å møte opp på de mange konsertene og drilloppvisningene.– De fleste har nok et forhold til gardistene fra 17.mai, der de marsjerer opp Karl Johans gate i Oslo. Det er en veldig flott tradisjon, men å se 3. gardekompanis drilloppvisning med egne øyne er en opplevelse som ikke kan måle seg med noe man har sett på TV, sier Øie.   Detaljert program for Gardens Vestlands-turné 2014: Torsdag 26. juni, klokken 23.00Midnattskonsert i Nidarosdomen Fredag 27. juni, klokken 21.00Kirkekonsert i Nidarosdomen Lørdag 28. juni, klokken 11.00Drilloppvisning i Stjørdal Lørdag 28. juni, klokken 13.00Drilloppvisning i Nidarøhallen, Trondheim Lørdag 28. juni, klokken 14.00Oppmarsj med gatedrill i Trondheim. Munkegata ved Stiftsgården Lørdag 28. juni, klokken 15.00Barne- og familiekonsert på torget i Trondheim Søndag 29. juni, klokken 14.00Gardens storband på torget i Trondheim Søndag 29. juni, klokken 21.00Trondheim tattoo. Garden har drilloppvisning. Lerkendal stadion Mandag 30. juni, klokken 17.30Konsert og drilloppvisning på Molde Idrettspark (gamle stadion) Tirsdag 1. juli, klokken 10.00Kransenedleggelse ved Martin Linge-monumentet.Joakim Rønneberg og Ragnar Ulstein deltar Tirsdag 1. juli, klokken 12.30Drilloppvisning ved havnen i Geiranger Tirsdag 1. juli, klokken 16.00Spektakulær kor-konsert på Skageflå fjellgard, Geiranger Onsdag 2. juli, klokken 13.00Konsert på torget i Førde Onsdag 2. juli, klokken 14.30Oppmarsj med besøk til eldrehjem i Førde Onsdag 2. juli, klokken 15.00Drilloppvisning på Førde stadion Torsdag 3. juli, klokken 13.00Oppmarsj med gatedrill i Osøyro (drill utenfor biblioteket) Torsdag 3. juli, klokken 19.00Kirkekonsert i Johanneskirken, Bergen Fredag 4. juli, klokken 10.45Oppmarsj med minikonsert, Knarvik sjukeheim Fredag 4. juli, klokken 11.00Drilloppvisning, Knarvik stadion Fredag 4. juli, klokken 14.00Oppmarsj fra Koengen, Bergen Fredag 4. juli, klokken 14.30Utekonsert på Torgalmenningen, Bergen Fredag 4. juli, klokken 16.00Drilloppvisning på Festplassen, Bergen