Tjuvene som brøt seg inn i forretninga til gullsmed Egil Kvamsås i den nordlige delen av Amfi Moa, natt til fredag, fikk med seg store verdier. Gullsmeden sjøl fortalte tidlig at det blant anna er stjålet flere kilo gull, og nå bekrefter også politiet at det som er borttatt har vesentlig verdi.

- Vi snakker flere hundre tusen kroner, uten at vi foreløpig har full oversikt over hva som skal være tatt, sier fungerende leder ved e-avdelinga hos Ålesund politistasjon, Kurt Kim Stige.

- Overvåkingskameraer skal ha fanga opp bilder av flere maskerte personer. Har disse bildene gitt dere noe å gå etter?

- Vi mener de som står bak er mobile vinningskriminelle – altså proffer. Så langt har vi imidlertid ikke pågrepet noen, sier Stige.

- Kjenner dere til andre, lignende innbrudd på Nordvestlandet den siste tida?

- I hvert fall ikke på Sunnmøre, sier Stige.

Sunnmørsposten har tidligere skrevet at tjuvene tok seg inn et vindu på baksida av gullsmedforretninga, etter først å ha brutt seg inn i kjøpesenteret og kopla ut alarmen. Inne i forretninga brøt de så opp safen i forretninga. Trolig var gjerningsmennene ute av senteret igjen før klokka 02 om natta.

- Alt av gull og diamanter er bort, samt alle sedler. Gjenstander av mindre verdi har ikke tjuvene tatt med seg, sa Egil Kvamsås til Sunnmørsposten fredag. Ifølge gullsmeden var det som er stjålet ikke forsikra.

– Mange års arbeid er revet bort. Det vil ta svært lang tid å klare å bygge seg opp igjen. Akkurat nå ser alt veldig mørkt ut for meg, sa han.