Samferdselssjef Arild Fuglseth vil ikke garantere at alt er klart til fylkestinget oktober. Etter en rekke utsettelser skulle Nordøyvegen etter planen vedtas under fylkestingets møte 17 og 18 oktober.

- Vi jobber for å få det til, men jeg kan ikke garantere at det skjer, sier Fuglseth.

Fredag fikk plannemda i fylket en muntlig orientering om arbeidet konsulentselskapet Oslo Economics gjør for å kvalitetssikre regnestykket som ligger til grunn for å finansiere dette milliardprosjektet. Også her sprekker tidsfristen. De skulle hatt rapporten klar til møtet, men det var den ikke. I stedet fikk plannemda en muntlig orientering som ble unntatt offentlighet under henvisning til at dette er intern saksbehandling.

Les flere saker om Nordøyvegen her.

Unntatt offentlighet

Frps Frank Sve leder plannemda. Han vil ikke si om det var gode eller dårlige nyheter de fikk under orienteringen.

- Møtet var unntatt offentlighet, så dette kan jeg ikke si noe om, er alt Sve vil si.

Fuglseth bekrefter at det ikke er alle sider ved regnestykkene bak prosjektet til 3,5 milliarder at Oslo Economics vil stille seg bak.

- De peker på at det må foretas det jeg vil karakterisere som justeringer, sier Fuglseth

- Går da prisen opp eller ned?

Mindre bratte tunneler

Det er flere brikker som må på plass før fylkestinget får behandlet Nordøyvegen. En ting er å kontrollregne på den opprinnelige finansieringsplanen, det som kommer i tillegg er at Statens vegvesen jobber med å regne seg fram til hva som blir ekstrakostnadene med å gjøre tunnelene mindre bratte.

Som kjent fikk en ikke sikkerhetsgodkjennelse på de opprinnelige tunnelene som hadde en stigning på 10 prosent. Stigningen må reduseres til maks sju prosent. Hva dette koster håper vegvesenet å ha klart innen 15 september.

- De tallene som vegvesenet kommer fram til må innarbeides i rapporten fra Oslo Economics slik at vi får se helheten. Når det er gjort vil vi få det til administrativ behandling, før det så sendes over til politisk behandling, sier Fuglseth.

Haram-ordføreren: Tror på byggestart av Nordøyvegen i 2017