Ifølge politiinspektør Ove Brudevoll var gutten sammen med representanter for barnevernet og moren da han forsvant. Politiet valgte derfor å starte en bred etterforskning.

– Vi kan ikke utelukke at gutten er tatt mot sin vilje, og vi bygger nå et større etterforskningsapparat som skal jobbe videre med saken. Jeg kan bekrefte at gutten var under barnevernets tilsyn da han forsvant, sa politiinspektøren til NRK Møre og Romsdal.

Ifølge politiet lå det an til en mulig omsorgsoverdragelse av gutten.

Seint mandag kveld gikk politiet ut med en internasjonal etterlysning av gutten som var bosatt i Eide, skriver Romsdals Budstikke.

Meldt savnet ved 16-tiden

Den sju år gamle gutten ble meldt savnet fra bowlingen ved Moldehallen mandag ettermiddag. Meldingen kom til politiet 16.22 og da hadde gutten vært borte i en halv time.

Gutten har mørk blondt hår, og har på en blå hettegenser med supermanntrykk, mørk joggebukse og bowlingsko. Gutten snakker norsk, men er opprinnelig fra Litauen, skriver Romsdals Budstikke.

Tidligere mandag kveld ble det opplyst at gutten trolig skulle en tur på toalettet da han forsvant.

Kan ha rotet seg bort

Samtidig ble letingen etter gutten trappet opp. Frivillige samlet seg ved Molde brannstasjon for å bistå de seks politipatruljene som i utgangspunktet lette etter sjuåringen.

– Søket fortsetter med full styrke med tanke på at han kan ha rotet seg bort. Vi vet ikke hvor gutten er, eller hva som har skjedd. Vi holder alle muligheter åpne, sa Brudevoll.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Båt og hunder settes inn

Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Norske redningshunder er blant dem som er koblet inn i letingen. Politiet og Molde Brannvesen søkte i kveld med båt utenfor havnebassenget i byen, skriver NRK.

I tillegg var ti redningshunder på vei for å bistå i søket, opplyste Norske redningshunder på sine nettsider.

– Den første hundeekvipasjen er i gang med søk. De andre vil komme til byen  på ulike tidspunkt utover kvelden, fortalte beredskapsansvarlig Børge Flusund i Møre og Romsdal til smp.no ved 20.40-tida.

Det dreier seg om ekvipasjer blant annet fra Ålesund, Ørsta og Sunndalsøra.