Det ble satt i verk et større redningssøk i Haram etter at en stjålet båt ble funnet i drift med motoren i gang lørdag formiddag. Frykten var at noen skulle ha havnet i sjøen.

Både Sunnmøre politidistrikt og Hovedredningssentralen melder i 14-tida lørdag at søket er avsluttet. Grunnen til det er at et vitne har observert at en person har tatt seg til land fra båten.

Førerløs båt

Kenneth Sætre, operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, fortalte til smp.no at de fikk melding fra Hovedredningssentralen om at de var på vei for å sjekke en melding om en drivende båt tidligere i dag.

— Rundt klokka 11 ble det bekreftet at det var en båt uten noen om bord med motoren i gang som drev rundt. Da ble det iverksatt søk, sa han.

Søket, hvor redningsskøyte, ambulansebåt og NLA Ålesund deltok, pågikk i et område ved Bjørnøya utenfor Søvika.

Stjålet

Båten som ble funnet, en Finnmaster 23, er meldt stjålet i Kristiansund, men når den har blitt stjålet er ikke på det rene.

— Vi har vært i kontakt med eieren av båten, men han kan ikke tidfeste når båten har blitt stjålet. Han har ikke vært nede ved båten på lang tid, sier operasjonslederen.

— Jeg regner med at hvis den båten har lagt der tidligere ville det blitt lagt merke til, så jeg vil tippe at den har kommet dit i løpet av natta, utdyper Sætre.

Foto: Martine Brusdal