Mannen som er siktet for å ha drept en 21-åring i Hareid i august i år, tar situasjonen tungt forteller hans forsvarer etter et møte i fengsel.

– Han er svært nedbrutt og fortvilet over det som har skjedd, forteller advokat Johnny Veum til smp.no.

Møtet med 23-åringen som sitter varetektsfengslet i Bergen, er det første Veum har hatt med sin klient etter at han tok over forsvarerjobben for den drapssiktede.

Langvarig konflikt

20 år gamle Sami Milhem ble funnet drept og ille tilredt i en leilighet på Bigset den 8. august. Dagen etterpå ble den 23 år gamle mannen som opprinnelig er fra Nordland, pågrepet og siktet for drapet.

Svært lite er tidligere kommet fram av hva mannen har forklart om motivet for det brutale drapet i Hareid. Etter det smp.no kjenner til, har det vært en pågående konflikt som har vart over tid mellom den drapssiktede og offeret, Sami Milhem.

Verken politiet eller forsvareren vil kommentere dette, eller andre detaljer om hva den siktede har forklart. Advokaten forteller imidlertid at klienten i tidsrommet for drapet, var mye ruset.

Innstilt på fortsatt fengsling

Tidlig i etterforskningen opplyste politiet at den siktede har et sterkt behov for å forklare hva som har skjedd.

– Det er litt tidlig å si noe om mer om det, men han er innstilt på å ta ansvar for det han har gjort. Nå er han først og fremst opptatt av å bistå politiet slik at de får etterforsket saken skikkelig, sier Veum som mener politiet virker å ha utført solid arbeid i etterforskningen.

Mannen godtok i september å bli fengslet ut november, og ifølge Veum vil han ikke motsette seg videre varetektsfengsling.

Ein 23 år gammel mann har erkjent at han drepte Sami Milhem i ein bolig i Hareid fredag 8. august. Men så langt er lite kjent om hva mannen har forklart. Foto: Knut Arne Aarset