SØRE SUNNMØRE TINGRETT (Nærnett): Kvinnen - som er i 20-årene, erkjente seg ikke skyldig i tiltalen om å ha medvirket til at noen berøver seg selv livet, skriver studentavisa Nærnett.

Den tiltalte og den omkomne skal ha inntatt et dødelig stoff som hun skal ha fått tak i gjennom arbeidsplassen sin. Mannen døde - mens den tiltalte kvinnen ble funnet bevisstløs. Avdødes fosterforeldre meldte sin sønn savnet to dager før hendelsen fant sted.

Stjal giftstoffet som ble brukt

Under rettssaken, onsdag erkjente kvinnen seg skyldig i å ha stjålet giftstoffet som tok livet av avdøde, og fortalte at hun fikk det i seg mens avdøde ennå var i live.

– Jeg husker ingenting etter dette, det ble helt svart, sa hun.

Tiltalte fortalte videre at det ikke var meningen at de skulle bruke stoffet som hun hadde fått tak i.

Politimannen som var den første på stedet etter hendelsen, vitnet i retten onsdag. Det gjorde også en sakkyndig som uttalte seg om virkningene av det giftige stoffet.

Skal ha kranglet

Tiltalte forklarte i retten at hun og avdøde hadde et nært forhold. De møttes på folkehøyskole for tre år siden og var kjærester i en kort periode.

Forholdet skal ha vært turbulent og den tiltalte skal ha prøvd å kutte kontakten med avdøde flere ganger, kom det fram i retten.

Funnet bevisstløs

Den kvelden hendelsen inntraff, skal tiltalte og avdøde ha kranglet før kvinnen skal ha forgiftet seg selv.

Om morgenen den 24. august 2013 ble den avdøde funnet av politiet. Han var da omkommet, mens den tiltalte kvinnen ble funnet bevisstløs.

Rettssaken skal etter planen gå over tre dager.

Denne saken er et samarbeid mellom smp.no og journalistutdanninga i Volda.