Vi har spilt mange gode kamper i år, men dette var en av de beste. Vi vant virkelig flyten. Vi kjørte over motstanderen, og det ble et pliktløp etter hvert, oppsummerer Fortuna-trener Magne Elde.

Men det startet på verst tenkelig vis i toppoppgjøret mot Øvrevoll Hosle.

Fortuna fikk en marerittstart da Stine Gundersen Høglie banket gjestene i ledelsen etter kun 150 sekunder. Fortuna kom seg imidlertid fra sjokket og tilrev seg initiativet i kampen.

Da kampuret viste 19 minutter spilte Fortuna seg til sin første store målsjanse, og den var virkelig stor. Sigrid Heien Hansen dro seg fri langs kanten og fant Lise Janbu Eide foran mål, men Fortuna-spissen gjorde som Martin Ødegaard i landslagsdebuten og skled ballen til side for mål.

Et kvarter senere var nok en gang Janbu Eide på farten, men heller ikke denne gang klarte hun å omsette den enorme målsjansen alene med keeper.

Drømmetreff fra 15-åring

I det 34. minutt kom et av årets fineste mål på Color Line Stadion – AaFK-kampene inkludert – da Emilie Nautnes fikk et innlegg flygende mot venstreslegga. 15-åringen nølte ikke et sekund og banket til på hel volley via tverrliggeren og i mål.

- Det var et drømmetreff. Et av mine vakreste mål, sier Nautnes.

Fire minutter senere driblet Nautnes seg fri langs høyrekanten. Stortalentet viste glimrende fotarbeid, blikk for spillet og pasningsfot da hun fant Janbu Eide på mål. Denne gang gjorde Fortuna-spissen alt rett.

Team 1999

Fortuna snudde 0-1 til 3-1 i løpet av åtte magiske minutter. Scoring nr. 3 var signert dagens purunge venstreside. 14 år gamle Cecilie Otterlei driblet seg frem i banen før hun fant 15 år gamle Nautnes med en perfekt gjennombruddspasning. Omgangens store spiller gjorde alt rett alene med keeper. Scoringen var signert team 1999, landets yngste venstreside?

Fortuna trengte 100 sekunder av 2. omgang for å varte opp med et angrep som stod til 100 i stil. Æren av å avslutte det hele, fikk Heien Hansen i sin avskjedskamp. Avslutningen var en perfekt avslutning på et perfekt angrep i en perfekt avskjedskamp.

- Det var veldig deilig, men samtidig trist. Tiden i Fortuna har gitt meg så mange gode minner og venninner, forteller Heien Hansen.

Drømmeavskjed

I det 64. minutt ga trener Magne Elde midtbaneeleganten beskjed om å være mindre snill og gå mer på mål selv. Minuttet senere driblet Heien Hansen av tre motspillere før hun sendte en markkryper rett i mål fra 18 meter. Vakkert og effektivt!

- Jeg har en tendens til å kanskje søke pasningsalternativer når jeg kan skyte. Jeg jaktet hat tricket, men Emilie var i bedre posisjon, sier Heien Hansen.

For i det 83. minutt sendte hun en perfekt stikker til Emilie Nautnes, som rundet keeper og fullbyrdet sitt hat trick – i stedet for at Heien Hansen gjorde det.

- Det var en perfekt pasning fra henne. Det er sånn Sigrid er. Vi kommer til å savne henne, sier Nautnes.

Les mer i mandagens utgave av Sunnmørsposten.

Kampfakta:

FORTUNA – ØVREVOLL HOSLE 6-1 (3-1)

BANE: Color Line Stadion

TILSKUERE:

MÅL: 0-1 Stine Gundersen Høglie (3), 1-1 Emilie Nautnes (34), 2-1 Lise Janbu Eide (38), 3-1 Nautnes (42), 4-1 Sigrid Heien Hansen (47), 5-1 Heien Hansen (65), 6-1 Nautnes (83)

DOMMER: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjord IL - 6

GULE KORT: Ingen.

FORTUNA: Karlsrud – Otterlei, Bjørdal Leine, Ervik, Osvold Muri – Nørve (Bjerknes, 72. min), Gardien (Reite, 67. min), Weenas, Nautnes – Heien Hansen – Janbu Eide (Helgesen, 67. min)