Søndag formiddag sikret Warholm seg sin femte og sjette gullmedalje i mesterskapet. I tillegg har han tatt en bronsemedalje i Ungdomsmesterskapet som har vært arrangert i helgen i Haugesund.

Høyde

Først på programmet for Warholm søndag var høydehopp.

Ifølge Vikebladet gikk Warholm greit over 1,83 og 1,88 før han rev på 1,92 og 1,94. Etter to riv valgte han å gå for 1,98. som er 4 cm lavere enn hans personlige rekord, noe han lyktes med på første forsøk.

1,98 var godt nok for gull for Dimna-utøveren. Nærmeste konkurrent ble Erik Dolve som hoppet 1,94.

200 meter

Senere søndag formiddag var det 200 meter som var på programmet for Warholm. Også her oppfylte talentet forventningene, da han tok nok et gull. Han løp på 21,82, og var med det fire tideler raskere enn nestemann, Joachim Sandberg som tok andreplass.

Sunnmørssuksess

Det er ikke bare Warholm som har opplevd suksess på UM i Haugesund.

Toralv Opsal fra Ålesund vant lengde i klasse G16 og Alice Ulla Berg fra Ålesund tok gullet på 200 meter i klasse J17 søndag, ifølge NRK.no.

Dette var Ulla Bergs andre gullmedalje i mesterskapet. Hun tok gull på 100 meter fredag og bronse på 400 meter samme dag.

Toralv Opsal, Ålesund FIK, innkasserte sin tredje gullmedalje da han søndag vant lengde med 642 cm i sitt lengste hopp, i gutter 16 år.

Opsal tok også gull på 300 m hekk og i høyde fredag, og på 200 m søndag vant han bronse.

Herman Aurdal fra Sykkylven var en annen medaljevinner. Han tok søndag sølv i kule i klassen G15. Kastetalentet vant dagen før konkurransen i slegge med et kast på 54,74 meter.

Også Nicolas Roppen Masters fra Dimna IL tok medalje søndag. Han kom på tredjeplass på 200 m i klassen G17 med tiden 23.40.