Fredag presenterte Sunnmørsposten hvem de ni første spillerne på Folkets lag ble. Her kom det med spillere fra Herd, Brattvåg, Volda og Spjelkavik. Som laget på det høyeste nivået bak AaFK og Hødd, var det naturlig at Herd fikk med seg flest spillere, mente Reidar Vågnes, som skal trene laget sammen med Amund Skiri.

Tirsdag 21. oktober skal Folkets lag møte AaFK til kamp på Color Line stadion. Kampen arrangeres i forbindelse med TV-aksjonen, som i år går til Kirkens Nødhjelp. Kamptroppen skal bestå av 18 spillere totalt, noe som betyr at det fortsatt er ni ledige plasser igjen på laget.

SMS-avstemning

Disse plassene skal avgjøres gjennom dueller som starter førstkommende onsdag. Det er Sunnmørspostens lesere som skal avgjøre hvem vinnerne av duellene blir gjennom SMS-avstemning. Den vil være åpen fra 08.00 til 20.00 hver dag en duell skal avgjøres.

Trenerne har i samarbeid med Sunnmørsposten kommet fram til hvem som skal møtes i duellene. Spillerne som skal ut i dueller kommer fra Langevåg IL, SK Herd, Brattvåg IL, FK Sykkylven, Skarbøvik IF, Bergsøy IL, Volda, Emblem IL, Godøy IL, Spjelkavik IL og Norborg IL. Det betyr at det er med spillere fra 2. til 4. divisjon fra elleve klubber.

– Jeg tror vi har kommet fram til mange spennende dueller som kan skape mye engasjement rundt om i lokalfotballen. Det er viktig at klubbene støtter opp om spillerne sine for at de skal komme med på laget, sier Reidar Vågnes.

Unge spillere

Han og Skiri har ikke lagt skjul på at de ønsker unge spillere og spillere som ønsker å oppnå noe med fotballen. Derfor er eldre spillere som tidligere har fått sin sjanse utelukket denne gangen.

– Det finnes mange spillere nedover i divisjonene som ikke hadde gjort seg bort på et høyere nivå. Nå har disse mulighet til å få vist seg fram mot selveste AaFK, sier Vågnes.

Den første duellen blir mellom to spillere fra 4. divisjon. Onsdag 24. september avgjøres det om det blir Emblems Bogdan Marinescu eller Godøys Trond Brynestad som stikker av med den første plassen.

– Fortjener en sjanse

– Bogdan har vært en viktig spiller for oss etter at han kom til klubben. Han scorer mye mål og er vanskelig for motstanderen å stoppe, så jeg synes han fortjener sjansen til å prøve seg mot spillere på et høyt nivå, sier Emblem-trener Sindre Knutsen til Sunnmørsposten.

Foreløpig er Henrik Hagen fra Herd den eneste keeperen som er tatt ut i troppen, men laget skal ha en keeper til. Hvem det blir avgjøres i den andre duellen mellom Petter Aasen fra Volda og engelskmannen Jake Knight fra Bergsøy.

Avgjøres fredag 3. oktober.

Duellene tar en pause søndag neste uke, og fredag 3. oktober er den siste duellen satt opp mellom Voldas Rasmus Aarflot og Herds Preben Sætre. Den komplette spillertroppen presenteres i Sunnmørsposten dagen etter.

PS: Inntektene fra kampen skal gå til Kirkens Nødhjelps arbeid for å sikre tilgang på rent vann og trygge sanitære forhold i flere land i Afrika og Asia.